Hoe ieder interieur een beetje Kitsch kan gebruiken

 

Een touch geven aan een landelijk interieur

Ben je opzoek naar wat meer gezelligheid in je interieur of ben je nog op zoek naar een interieur stijl die bij jou past? Denk dan eens aan de gezellige sferen van een landelijk interieur, het is niet voor niets een van de populairste interieur stijlen van Nederland. Deze stijl staat bekend om een gemoedelijke en sfeervolle uitstraling. Deze stijl geeft een gevoel van thuis komen, dat is het gevoel wat je wilt bereiken.

Landelijke woonaccessoires

Met woonaccessoires kun je gemakkelijk een begin maken om je interieur een landelijke touche te geven. Een van de bekendste landelijke merken is het Nederlandse merk Riverdale, we raden je dan ook aan om eens een kijkje te nemen bij de woonaccessoires van dit merk. Combineer een aantal landelijke kandelaren met een sfeervol dienblad voor op je eettafel, zo heb je meteen een eyecatcher die niet mag ontbreken in een landelijk interieur. De kandelaren en de gebrande kaarsen zorgen voor de gezellige sfeer waarnaar we opzoek zijn.

Groen in een landelijk interieur

In een landelijk interieur mogen planten natuurlijk niet ontbreken. Plaats een aantal grote planten in je woonkamer, deze planten zorgen er voor dat je ruimte tot leven komt. Als je geen plek hebt voor grote planten, probeer dan eens een aantal hangende planten, die zorgen vaak voor hetzelfde effect maar nemen niet zoveel plaats in. Als je toch voor een grote plant gaat kies van ook een bijpassende pot met een landelijke uitstraling, zelfs een standaard terra cotta pot kan al voldoen.

Landelijke accessoires voor aan de muur

De muren mag je natuurlijk niet vergeten, plaats genoeg voor sfeer! Als we denken aan decoratie voor aan de muur dan denken we al snel aan een schilderij, dit is natuurlijk een goede oplossing om de landelijke sfeer in huis te halen. Kies voor een schilderij met bijvoorbeeld (abstracte) bloemen of vergezichten. Een landelijke sfeer kan je ook bereiken met een klokken van Riverdale, we noemde dit merk al eerder en dat is niet voor niets. Het merk weet de landelijke uitstraling als geen ander mee te geven aan haar producten.

Licht in een landelijk interieur

De ramen die aanwezig zijn kunnen worden aangekleed met gordijnen van luchtige stoffen die hangen aan smeedijzeren roeden. Ook zien we steeds vaker vouwgordijnen en shutters, wij vinden shutters overigens niet weg te denken uit een landelijk interieur. Voor het licht van lampen raden we lampenkappen aan van natuurlijke stoffen in lichte kleuren.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.