Hoe je van je slaapkamer de meest comfortabele ruimte van het huis maakt

Je brengt veel tijd door in je slaapkamer. Fijn als je daar de meeste tijd slapend doorbrengt natuurlijk. Het is belangrijk om jouw slaapvertrek zo comfortabel mogelijk te maken. Een goede nachtrust zorgt voor een gezond leven. Je kunt elke dag weer vrolijk en opgewekt beginnen.

Hoe maak je jouw slaapkamer nou heerlijk comfortabel? Allereerst wil je lekker liggen. Op een goed bed en op een comfortabel matras. Daarnaast zijn er nog een heleboel tips in dit blog te lezen om van jouw slaapkamer een droomkamer te maken.

Sfeer

Begin met het maken van een moodboard. Ben je gelijk lekker hip bezig. Knip foto’s van bedden uit die je mooi vindt. Afbeeldingen van comfortabele matrassen die je aanspreken en breng kleur op het board aan. Denk eraan dat blauw en groen rustgevende kleuren zijn. Het is handig om je slaapkamer donker te maken. Hoe donkerder, hoe beter je slaapt. Neem dat ook mee op je moodboard.

Opgeruimd

Het is fijn als je slaapkamer lekker netjes opgeruimd is. Dan is het in je hoofd ook gelijk rustiger en kun je gewoon zonder moeilijke gedachten in slaap vallen. Ruim de was lekker op in de kasten waar het hoort en stofzuig regelmatig. Laat het er lekker fris ruiken en ervaar dat het fijn is om er te zijn. Maak het bed lekker op en trek de lakens over het comfort matras mooi strak. Herinner je hoe fijn het was in dat hotel waar je vorig jaar was! Ook zo lekker schoon en netjes. Je hebt toen heerlijk geslapen.

Een donkere slaapkamer, natuurlijk met een goede matras, zorgt er ook voor dat je beter slaapt. Zolang het licht is, blijven je hersenen actief. Je biologische klok snapt dan niet zo goed dat het bedtijd is. Wees dus verstandig en verduister de slaapkamer compleet voor je op je lekkere comfortabele matras gaat liggen. Dan is de temperatuur in je slaapkamer nog van groot belang. De juiste temperatuur is 17 of 18 graden. Als het warmer is, ga je sneller zweten en wordt je weer wakker van nachtelijk zweten. Als het te koud is, val je al helemaal niet in slaap.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.