Hoe kan ik een wespennest verwijderen?

Wespen bouwen hun nest regelmatig in en om rondom een gebouw. Ook woningen zijn een geliefde nestelplaats. Een wesp kan zijn nest hier onder de dakrand bouwen, maar ook in de spouwmuur. Heb je een nest ontdekt? Dan raden wij je aan zo snel mogelijk in actie te komen. Maar hoe verwijder je een wespennest eigenlijk? Wij geven je hieronder tekst en uitleg.

Lokaliseer het nest

Je kunt een wespennest pas verwijderen als je weet waar het precies zit. In sommige gevallen is het nest makkelijk te lokaliseren. Dit is bijvoorbeeld het geval als het nest onder de dakrand zit. Toch zijn er ook plekken waar een wespennest een stuk minder opvalt. Neem bijvoorbeeld de spouwmuur. Als wespen hun nest op deze plek bouwen, is deze voor jou niet zichtbaar. Ook nesten die in schuurtjes of op een (schuur)zolder gebouwd worden, worden vaak niet snel ontdekt. Benieuwd of er een nest in jouw omgeving zit? Volg dan eens één of meerdere wespen. Zij kunnen jou naar het wespennest leiden.

Wespen doden

Heb je het nest gevonden? Maak hem dan zeker niet kapot. Wespen worden dan namelijk agressief en kunnen jou aanvallen. Om het jezelf makkelijker te maken, raden wij je aan eerst zoveel mogelijk wespen in het nest uit te roeien. Sommige mensen doen dit door kokend water in het nest te gieten. Doe dit alleen als het nest niet veel groter is dan een tennisbal. Bij grotere nesten roei je op deze manier niet de hele populatie uit. Strooi in dat geval liever wat vergif voor de ingang van het nest. Bij het naar binnen vlieg nemen wespen dit mee, waardoor zij (en andere wespen) langzaam maar zeker sterven.

Bescherm jezelf

Begin pas met het verwijderen als je een aantal dagen geen activiteit hebt gezien rond het nest. In dat geval zijn de wespen waarschijnlijk vrijwel allemaal dood. Desondanks raden wij je toch aan om beschermende kleding te dragen. Er kunnen namelijk nog wespen leven. Tijdens het verwijderen van het wespennest kunnen de beestjes jou aanvallen. Draag je beschermende kleding? Dan voel je niets van een wespensteek. Nadat je het nest verwijderd hebt, kun je hem het beste in de afvalcontainer gooien.

Schakel een wespenbestrijder in

Lang niet iedereen vindt het een prettig idee om zelf een wespennest te verwijderen. Geldt dit ook voor jou? Ga hier dan ook niet zelf mee aan de slag, maar neem contact op met een bestrijder voor wespennestverwijderen. Een professionele ongediertebestrijder wordt in de zomermaanden vrijwel dagelijks ingeschakeld voor het verwijderen van wespennesten. Hierdoor weet zo’n bestrijder precies hoe hij te werk moet gaan. Bovendien zorgt hij ervoor dat het volledige nest verwijderd wordt. Daarbij komt dat je zelf niet gestoken kunt worden, want jij staat op een veilige plek als de bestrijder het nest verwijdert.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.