Hoe onderhoud je een natuurstenen vloer? 

Tuytelaers Natuursteen

Natuursteen is een prachtig en uniek materiaal dat op een duurzame manier gewonnen wordt en een erg lange levensduur heeft. Dit betekent dat je zelfs na tientallen jaren nog zou kunnen genieten van de door jou gekozen natuursteentoepassingen. Door dagelijkse gebruik en het vele poetsen vormt natuursteen een eigen platina. Dat is een beschermingslaag die een natuurstenen vloer zijn typische uitstraling geeft. Goed onderhoud is dan ook noodzakelijk om deze laag te optimaliseren en de levensduur van je product te verlengen.  

Natuursteen, schoonmaken, onderhoud, The Art Of Living

Onderhoudstips  

Iedere soort natuursteen vraagt om ander onderhoud, daarom is het raadzaam een vakman te raadplegen. Zij weten vaak precies welke producten geschikt zijn om natuursteen te laten stralen. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal onderhoudstips. Behandel een natuurstenen vloer bijvoorbeeld altijd in vochtige of vlekgevoelige ruimtes, dweil niet met een te natte dweil, laat je vloer één keer in de zoveel tijd behandelen en blijf bij één productmerk. Door je hieraan te houden kun je optimaal genieten van jouw natuursteenvloer.  

Plaatsing van de vloer 

Maar ook als je de natuursteen vloer gaat plaatsen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden. Kies bijvoorbeeld voor een voorimpregnatie, dek de vloer na plaatsing niet te veel af zodat verdamping niet verhinderd wordt en gebruik een zuurhoudend reinigingsmiddel na plaatsing om overtollig product te verwijderen. Dit doe je om de levensduur van de vloer te verlengen en onderhoud nadien te vergemakkelijken. 

Over Tuytelaers Natuursteen 

Voor natuursteen vloeren en andere natuursteen producten kun je terecht bij Tuytelaers. Dit familiebedrijf levert al jarenlang de mooiste steensoorten. Natuursteen soorten als marmer, graniet, basalt en keramiek zijn leverbaar en in hun eigen showroom te bekijken. Daarnaast hebben zij al jarenlang de focus liggen op het leveren van kwalitatieve producten tegen een correcte prijs. De vele toepassingen van natuursteen zijn te bespreken. Tuytelaers wil graag flexibel zijn en meedenken met hun klanten om zo tot het beste resultaat te komen.   

Editor: Media team

Datum: 01-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living