verhuizen, nieuwe woning

Hoe u maximaal kunt genieten van uw nieuwe woning 

Een nieuwe woning komt met nieuwe mogelijkheden. Ook zal een verhuizing gepaard gaan met uitdagingen. Maak een goede start door tijdens het verhuizen planmatig te werken, op basis van een goede voorbereiding. Zo kunt u maximaal genieten van uw nieuwe onderkomen. Op deze pagina geven we enkele praktische tips om snel en zorgeloos in te trekken. 

5 tips voor de nieuwe woning 

  1. Een huis wordt gebouwd vanaf de fundering. Werk ook bij het inrichten volgens een logische volgorde. Denk aan reparaties, schilderwerk, stoffering en dan pas inrichten. 
  2. Werk met een checklist en vink steeds een onderdeel af. Dit geeft direct voldoening. 
  3. Lichte wanden doen de ruimte optisch groter lijken, maak hier gebruik van in een kleinere woning. 
  4. Vele handen maken licht werk. Specialisten kunnen vaak werkzaamheden snel en vakkundig uitvoeren. 
  5. Wordt het tijd voor een smart home? Met huisautomatisering verhoogt u het wooncomfort, de technologie is minder complex dan vaak gedacht wordt. 

Moet u een verhuislift huren? 

Tenzij u een bungalow gaat betrekken of in een ‘Tiny House’ gaat wonen zult u waarschijnlijk voordeel halen uit het gebruik van een verhuislift. Er zijn nou eenmaal veel goederen die niet eenvoudig via de trap vervoerd kunnen worden. Met een lift gaat het sneller én veiliger. Denk aan een zware wasmachine die via een krakende trap naar boven moet. In plaats van lootjes te trekken wie er onder gaat staan, kunt u wellicht beter een verhuislift huren. Zo wordt er ook veel tijd bespaard, de kans op schade is ook veel kleiner. Denk aan een woning waar de wanden al netjes gestuct en geschilderd zijn, daar wilt u niet met een bedframe in de hand langslopen. 

Goedkope verhuisservice inschakelen? 

Bij een verhuizing is de eerste vraag die gesteld wordt: Zelf doen of uitbesteden? De volgende vraag is dan: Is een goedkope verhuisservice eigenlijk wel betrouwbaar? Het antwoord op de eerste vraag is niet zo eenvoudig te geven, dit hangt namelijk sterk af van de situatie en het beschikbare budget. Door samen te werken met een dienstverlener die flexibel werkt en maatwerk service biedt kunt u zelf bepalen welke werkzaamheden zelf uitgevoerd worden en wat er wordt uitbesteed. Dit beantwoord direct de volgende vraag, want maatwerk hoeft in dit geval niet duurder uit te vallen. Zo kiezen veel mensen om zelf in te pakken en de inboedel klaar te zetten. Dit kan behoorlijk wat kosten besparen. Andere mensen hebben er gewoon de tijd niet voor en laten de volledige verhuizing regelen door de verhuisservice. 

Beter plannen bespaart kosten 

Een dienstverlener die met studenten werkt hoeft echt niet mindere kwaliteit te leveren, zolang deze werknemers volgens duidelijke richtlijnen en kwaliteitseisen werken. Door tijdelijke werkkrachten in te schakelen die binnen een ervaren team werken kan er flink op de kosten worden bespaard. Goedkoop hoeft in dit geval dus niet duurkoop te zijn, mits de klant kritisch is en duidelijke afspraken maakt. Is het nodig om een verhuislift te huren? Wat zijn de totale kosten en waar moet u verder rekening mee houden? In plaats van te piekeren kunt u gewoon vrijblijvend contact opnemen met de verhuizer. Zo wordt snel duidelijk wat de mogelijkheden zijn.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.