Hoofdstedelijke residenties met een vleugje Oosterse mystiek

Korevaar Interior Design

Voor de eigenaar van twee boven elkaar geschakelde appartementen met uitzicht op het Amsterdamse Rijksmuseum, realiseerde Korevaar Interior Design twee volledig op maat gemaakte, luxe interieurs. Hoewel de interieurs uitstekend bij elkaar passen, heeft ieder interieur een eigen uitstraling dankzij verschillende accenten in het kleurgebruik, de materialen en de indeling, passend bij de hoogtes en lichtinval. Zodoende is de ruimte van iedere appartement maximaal benut. Klassieke elementen zoals de visgraatvloer en een ornamentenplafond werden bovendien zorgvuldig geïntegreerd in het ontwerp.


Leefruimte

Appartementen, Sfeervol, Korevaar Interior Design, The Art of Living

Alle leveranciers van de leefruimte

Lederen wandbekleding

Alphenberg

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Stijlvolle inrichting

De appartementen zijn uitgerust met materialen zoals marmer, onyx, hout, messing en brons. Het toegepaste verlichte natuursteen draagt bij aan een vleugje Oosterse mystiek. Het natuursteen is voor het ene appartement wat donkerder dan het andere en werd voor ieder appartement de leidraad voor bijpassende materialen, kleuren en meubels. “We kregen de mooie opdracht om de appartementen optimaal in te delen, stijlvol in te richten en turnkey op te leveren,” vertelt interieurarchitect Sjoerd Korevaar. “Ik vind het belangrijk om niet alleen ruimtes te creëren die esthetisch kloppen, maar die vooral ook bij de persoonlijkheid en levensstijl van de opdrachtgevers passen. Toen ik bijvoorbeeld het enthousiasme hoorde van de opdrachtgevers over een low-diningtafel in Dubai waaraan ze de hele avond hebben getafeld, heb ik zo’n tafel voor hen en hun gasten op maat laten maken, voorzien van een marmeren blad en luxe, draaibare fauteuils.”


Masterbedroom

Appartementen, Sfeervol, Korevaar Interior Design, The Art of Living

Alle leveranciers van de masterbedroom

Sfeervolle ruimtes

Beide appartementen hebben een open ruimte met loungegedeelte, keuken en eetgedeelte en een slaapkamer met walk-in-closet en en-suitebadkamer. Het ene appartement is bijna drieëneenhalve meter hoog en heeft een origineel sierplafond met ornamenten. Aan het ornament boven de low-diningtafel is een armatuur gehangen die de ruimte sfeervol invult. Sjoerd: “Vanwege de hoogte hebben we in dit appartement donkerdere materialen zoals donkerbruin hout gebruikt, terwijl in het lagere appartement lichter materiaal de ruimte beter recht doet. Dat zie je bijvoorbeeld aan de walk-in-closets: in het ene appartement is wegens de hoogte voor donkere, bruine materialen gekozen, en in het andere voor een wat lichtere, grijze kleur.” In de masterbedroom van het hoge appartement is Patagonia quartzite verwerkt in een wandmeubel met televisie. In het andere appartement is de achterwand in de keuken met book-matchmarmer een schitterende blikvanger. En zo zijn er diverse elementen die bij ieder appartement op verfijnde wijze de sfeer bepalen, terwijl ze samen een harmonieus totaalbeeld geven

Editor: Media Team

Datum: 08-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van

Fotografie: Peter Baas