Hoogwaardige gesloten houthaarden

Metalfire

De Belgische fabrikant  Metalfire ontwerpt en produceert hoogwaardige gesloten houthaarden. In tegenstelling tot andere merken zijn de collecties van Metalfire in de eerste plaats ontworpen met esthetiek in het achterhoofd. Al onze meer dan 100 unieke toestellen combineren dan ook high-end technische kenmerken met een strak design. Onze motivatie om ons te integreren in de architectuur en het interieur van de woning als geheel, is wat ons uiteindelijk onderscheidt van de massa.

Gashaard, Metalfire, The Art of Living

No limits 

Het is dan ook niet onlogisch dat Metalfire, sinds onze oprichting in 2003, de aandacht heeft getrokken van en heeft samengewerkt met verschillende gerenommeerde architecten en professionals uit de sector. En dat zullen we blijven doen, want onze ‘no limits’ houding laat ruime mogelijkheden toe in maatwerk, afwerkingskaders en uitbreidingen. Hierdoor kunnen onze gashaarden de persoonlijke signatuur van de architect of interieurontwerper dragen, waardoor ze naadloos aansluiten bij de vormgeving van hun gehele realisatie.   

Gashaard, Metalfire, The Art of Living

100% Belgisch vakmanschap 

 Metalfire is stevig geworteld in de Belgische grond, waar de haarden met de hand worden vervaardigd in ons atelier in Evergem. Vakmanschap is de fundamentele waarde voor Metalfire: elke dag wordt onze visie op architecturale schouwen door de vaardige handen van onze ambachtslui omgezet in realiteit. Deze combinatie van design, vakmanschap en passie is waar de warmte en sfeer van onze producten echt tot uiting komen. Het zorgt voor een unieke aantrekkingskracht die simpelweg niet te imiteren is door geautomatiseerde productieprocessen. Dankzij de toewijding van ons team worden Metalfire-haarden nu over de hele wereld gebruikt. Op dit moment produceert het bedrijf ongeveer 1000 handgemaakte haarden per jaar en levert het aan meer dan 100 distributeurs wereldwijd. 

Gedefinieerd door innovatie & maatwerk  

Het huidige gamma bestaat uit verschillende open en gesloten gas- en houthaarden. In de eerste categorie zijn er de Avenue en Avenue Plus (beide gesloten) en het Urban model (open). In de tweede categorie zijn er de Ultime D (opklapbare deur), Universal (open).  
Gemeenschappelijke noemer: strak, premium en aanpasbaar design. Metalfire heeft ook een collectie begeerlijke accessoires gecreëerd onder de naam ‘Metalforms’, die bestaat uit de Anemone (design vuurkorven) en handig gereedschap voor in en rond de haard.   

Ook de officiële invoering van de Europese norm Ecodesign 2022 komt eraan. Als consument zul je oude en/of slecht werkende haarden moeten vervangen. Je stookt veel milieuvriendelijker, maar je gaat ook een kwart minder hout verbruiken. Voor meer informatie over duurzaamheid of milieuvriendelijke haarden kun je altijd terecht bij Metalfire.

Editor: Media team

Datum: 17-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Cafeine