Hoogwaardige industriële meubelen op maat

Niet industrieel interieur is hetzelfde industriële interieur. Industriële meubels zijn namelijk gemaakt van natuurlijke materialen, zoals metaal, hout en leer. Dit soort materialen en hun afkomst samen met de vakmanschap erachter maken een industrieel meubel op maat van hoogwaardige kwaliteit of niet. Wat zijn industriële meubels precies? En hoe herken je hoogwaardige meubels?

Wat zijn industriële meubels?

Zoals hierboven benoemd zijn industriële meubels, meubels gemaakt van natuurlijke materialen en zorgen voor een stoer, robuust en rauwe uitstraling. De stijl doet zich kenmerken aan hoe van oudsher fabrieken eruit zien. Ruwe materialen, zoals rustiek hout, gecombineerd met metaal, beton of leer. Tegenwoordig zijn industriële meubels niet meer weg te denken uit de markt en zijn er flink wat woningen prachtig ingericht met deze stijl.

Hoe herken je hoogwaardige industriële meubels?

Industriele meubels van hoge kwaliteit worden vaak op maat gemaakt. Meubels op maat maken is namelijk een echt vakmanschap en vergt niet alleen kwaliteitsmaterialen, maar ook ontzettend veel aandacht en professionaliteit. Deze meubels worden namelijk helemaal zelf gemaakt, zoals de industriele meubels van Robuuste Tafels. Bij dit soort woonwinkels heb je vaak een ruime keuze aan maten, soorten materialen en afwerking. Dit komt omdat de meubels ter plekke worden gemaakt.

Industriële meubels zijn daarnaast vaak zwaar van gewicht, omdat er pure, ruwe materialen worden gebruikt. Steigerhout en metaal zijn hier een goed voorbeeld van. Soms vind je bij goedkopere woonwinkels ook wel industriële meubels, maar vaak voel je al aan het gewicht dat deze van een mindere kwaliteit is. Zo kan het leer nep zijn en het hout in het meubelstuk van een goedkopere en lichtere houtsoort zijn.

Tot slot zie je vaak dat bij op maat gemaakte industriële meubels de kwaliteit direct hoger ligt en de levensduur daardoor flink lang is. Wanneer je geïnteresseerd bent in industriële meubels is het een idee om te investeren in op maat gemaakte ontwerpen. Zo weet je zeker dat je kwaliteit hebt voor lange duur, geheel afgestemd op jouw smaak.