Hoogwaardige wandbekleding: de nieuwe Nomadic-collectie

Dutch Walltextile Company

De Nederlandse toonaangevende leverancier van hoogwaardige wandbekleding, Dutch Walltextile Company, kondigt de lancering aan van de Nomadic-collectie. Vervaardigd uit natuurlijk textiel is deze collectie een eerbetoon aan de reislust van de mensen die door de eeuwen heen verschillende landschappen hebben doorgereisd. Het weerspiegelt de rijke diversiteit van de natuur, verweven met vakmanschap en cultureel erfgoed.

Maison & Objet

De collectie is geïntroduceerd tijdens Maison & Objet in Parijs en bestaat uit vier series die elk verbonden zijn met een specifiek landschap of regio. Maison et Objet Paris is een prestigieuze designbeurs die twee keer per jaar plaatsvindt in Parijs. Het is dé plek waar de nieuwste trends in de wereld van interieur, architectuur en kunst worden getoond. De verfijnde series van de Nomadic-collectie zijn doordrenkt met vezels van plantensoorten of de verwerking ervan, waardoor ze elk een uniek verhaal van natuurlijke schoonheid laten zien. De collecties zijn verkrijgbaar als losse stof voor onder andere gordijnen, kussens en meubelbekleding. De consumentenprijzen per serie variëren en zijn opvraagbaar.

Turmero Uni & Turmero Herringbone Series

De karakteristieke bladeren van agaveplanten in tropisch Latijns-Amerika leveren de sterke sisalvezels voor deze twee Turmero-series. De sisal wandbekleding heeft een natuurlijke uitstraling, is sterk, slijtvast, en voelt ruw aan. Het uni- en visgraatweefsel heeft een kenmerkend V-vormig patroon, gepresenteerd in een harmonieus palet van kleuren.

Agra Series

Te midden van de uitgestrekte akkers in India, die een weids uitzicht bieden op de majestueuze Taj Mahal, groeien weelderige groene velden van jute. Deze robuuste en natuurlijke vezelplant, bekend om zijn duurzaamheid en rustieke uitstraling, vormt de bron voor wandbekleding van de serie Agra.

Limbourg Series

De Limbourg-serie is een mix van texturen en materialen, variërend van verfijnd tot grof, met een mix van katoen en linnen tot puur linnen. Het unieke karakter van deze serie wordt versterkt door het gebruik van hoogwaardig Belgisch linnen. Het vakmanschap van de Belgen staat bekend om zijn verwerking van vlas naar linnen.

Editor: Media Team

Datum: 09-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living