Hotbath: van duurzame kraan tot badkameraccessoires

Hotbath

Hotbath is een oer-Hollandse kraanspecialist met Italiaanse roots. De onderneming is door de jaren heen uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat binnen de Benelux high-end kranen produceert. Hierdoor maakt Hotbath sinds een paar jaar deel uit van een wereldwijde marktleider op het gebied van sanitair. Het bedrijf ontwerpt, vervaardigt en verkoopt een uitgebreide collectie van negentien series en accessoires voor de badkamer, het toilet en de keuken. Na alle tijd die voorbij is gegaan sinds de start van de onderneming, staat de Nederlands-Italiaanse samenwerking nog steeds. Ook is de kraan nog steeds het belangrijkste product dat door hen geproduceerd wordt.  

Productie in Italië  

De samenwerking die kenmerkend is voor Hotbath, ontstond omdat het bedrijf werd opgericht door een bevriende Nederlander en Italiaan. Inmiddels is het zo geregeld dat de engineers en tekenaars Italiaans zijn en dat ook de productie plaats vindt in Italië. Dit komt onder andere doordat verschillende materialen waarmee het bedrijf werkt, zoals messing, daar vandaan komen. Ook de verwerking van het materiaal vindt in het buitenland plaats. Hierdoor kan Hotbath de beste service garanderen en kunnen ze tien jaar garantie verlenen.  

Hoofdkantoor in Nederland

In Nederland worden vooral veel architecten, interieurontwerpers en dealers ontvangen. Zij komen de kranen bekijken en beslissen of er een kraan bijzit die past bij het project waar dat ze mee bezig zijn. Het hoofkantoor bevindt zich daarom in Nederland en dat is dan ook de plek van waaruit de producten gedistribueerd worden binnen de Benelux.  

Duurzaamheid  

Een belangrijke pijler waar Hotbath veel waarde aan hecht is duurzaamheid. Niet alleen moet het transport op een duurzame manier plaatsvinden, maar ook de kraan zelf wordt zo duurzaam mogelijk ontworpen. Denk aan waterbesparende technieken, duurzaam materiaal en een hoogwaardige afwerking. De nieuwe collectie die binnenkort op de markt zal komen voldoet dan ook aan al deze aspecten en heeft nog steeds een fenomenaal design.  

Editor: Media team

Datum: 24-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Hotbath