Hotel chic-interieur ontmoet landelijke stijl 

Saskia van der Velden Design

Een kijkje in het interieur van een prachtig gerenoveerde langgevelboerderij in de Brabantse Peel. Omdat de gemeente de boerderij had aangeduid als beeldbepalend pand is geprobeerd om aan de buitenkant het authentieke dorpse karakter van de boerderij te behouden. Originele materialen zoals de rode keramische dakpannen en bakstenen zijn zorgvuldig bewaard gebleven en hergebruikt. Binnen heeft interieurarchitect Saskia van der


Exterieur

Woonkeuken, Interieur, Saskia van der Velden Design, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Tuinaanleg

Siebers Projecten

Warme en luxe uitstraling 
Karakteristiek voor dit type boerderij is dat het voorhuis en de stal aan elkaar zijn gebouwd. Deze plattegrond was leidend voor het interieurontwerp, net als de dragende muren en balken die niet verwijderd konden worden. De woonwensen van de opdrachtgevers waren gericht op het creëren van een warme en luxe sfeer. Ze hadden een moodbord gemaakt om hun smaak te visualiseren. Saskia gebruikte dit als uitgangspunt voor de inrichting van de binnenruimtes. Ze koos voor warme kleurcombinaties, waarbij brons, hout en marmerachtige structuren de boventoon voeren. Hierdoor behoudt de boerderij zijn natuurlijke en authentieke uitstraling, terwijl er tegelijkertijd een moderne en chique sfeer is gecreëerd. Door bewust donkere vlakken te laten contrasteren met de lichte vloer, wordt het licht mooi weerkaatst en ontstaat er een speels effect. Rust en eenheid in huis bracht Saskia aan door het warme kleurenpalet, natuurlijke materialen en ronde vormen in de verschillende vertrekken van het huis terug te laten komen. Wat betreft de indeling legde Saskia de nadruk op de keuken als het hart van het huis. 


Begane grond

Woonkeuken, Interieur, Saskia van der Velden Design, The Art of Living

Alle leveranciers van de begane grond

Taatsdeur & dubbele deuren geklimatiseerde wijnkoelkast

Schulp Steel Design

Keukenblad

Cosentino

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Maatwerkinterieur

Nobelen Interieurbouw

Afwerking kookeiland

Interieurspuiterij Jansen

Interieurarchitect

Saskia van der Velden Design

Haard & schouw

De Drie Kronen

Stucwerken

Ster Stucadoorswerken

Houten vloer

Meubiflex Parket
Woonkeuken, Interieur, Saskia van der Velden Design, The Art of Living

Genieten van de ruimte 
Welkom in de woonkeuken waar je het liefst de hele dag zou willen vertoeven! De keuken fungeert als een scheiding tussen de eethoek en de woonkamer, waardoor het een centrale plek inneemt in de woning. Het vertrek straalt ruimte uit doordat deze open is gehouden tot aan de nok van het dak. De glazen achtergevel met uitzicht op de achtertuin geeft je het gevoel midden in de tuin te zitten. In de eethoek is gekozen voor een ovale tafel, omringd door comfortabele groene eetstoelen van stof. De ovale vorm van de tafel wordt herhaald in de elegante hanglamp boven de eettafel. De voormalige opkamer is omgetoverd tot wijnkelder. Zowel de bronzen taatsdeur als de deur naar de wijnkelder zijn met zorg door Saskia ontworpen. Het keukenblad van het kookeiland is uitgevoerd in glanzend Dekton met een marmerachtige print, voorzien van subtiele bruin-gouden aders. De bronskleurige kasten onder het eiland hebben een gewolkt effect en komen perfect overeen met de kleur van de aders in het keukenblad. Het contrast tussen de donkere kasten, de natuurlijke materialen en de lichte beige vloer zorgt voor een sfeervol totaalplaatje. 

Intimiteit binnen een open geheel 
De voormalige stal is verbouwd tot een multifunctionele ruimte waarin een woonkamer, kantoor, bijkeuken en inpandige garage zijn gerealiseerd. Het open karakter van de stal is grotendeels in stand gehouden. Aan de achterzijde van de woning is het dak verlengd, waardoor het nu drie meter uitsteekt over de oorspronkelijke achtergevel. De extra ruimte die hiermee is ontstaan, is slim benut om het woonoppervlak uit te breiden en een overdekt terras te creëren. In de zomer biedt deze uitbreiding van het dak extra schaduw, waardoor het terras een aangename plek wordt om te ontspannen. In de woonkamer is Saskia er goed in geslaagd om een gevoel van geborgenheid te creëren. Het lagere plafond in de woonkamer in vergelijking met de keuken zorgt voor een intieme sfeer, versterkt door de imposante gashaard die op slimme wijze de dragende muur verbergt. Het vlechtmotief in de eikenhouten vloer en de lederlook op de televisiewand voegen een chic tintje toe aan de woonkamer. 


Bovenverdieping

Woonkeuken, Interieur, Saskia van der Velden Design, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Lichtplan en verlichting

HG luce

Schilderwerk

Toon Geerts Schilderwerken

Badkamer bad, douche & installatie

Van Heugten Baddesign
Woonkeuken, Interieur, Saskia van der Velden Design, The Art of Living

Privacy en luxe 
Op de bovenverdieping valt meteen de indrukwekkende vide in het oog, voorzien van een glazen borstwering die de slaapkamer van de ouders verbindt met het gedeelte waar de kinderen verblijven. In het midden wordt de vide onderbroken door een eikenhouten trap met stalen elementen. De trap lijkt te zweven in de ruimte. De glazen balustrade in de vide draagt bij aan de ruimtelijke ervaring van de woning. Door het hoge plafond in de ondergelegen ruimte kan het natuurlijke daglicht zich optimaal verspreiden. Rechts bovenaan de trap leidt de lange overloop naar de slaapkamer van de ouders. Deze masterbedroom ademt rust en vriendelijkheid uit vanwege de natuurlijke kleuren en vriendelijk ogende materialen. De leerachtige bekleding van de kledingkast zorgt voor een geraffineerd effect. Achter het kledingmeubel is extra opbergruimte gecreëerd. Via deze ruimte loop je direct de bladkamer in. Blikvanger in de badkamer is ongetwijfeld de half ovale badkuip. Vanwege zijn unieke en slanke vorm trekt deze badkuip alle aandacht naar zich toe. De badkamer straalt weelderigheid uit dankzij de prachtige gemarmerde wanden. 

Editor: Media Team

Datum: 28-12-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Eefke Derks

Fotografie: Jurrit van der Waal