Hotel chic, symmetrisch interieur met graniet

Ecker Interieur

Hoewel bij de bewoners van dit appartement een strak, modern interieur ook goed zou passen, vroeg hun woning in Amsterdam Oud-Zuid om een meer extravagante inrichting. Het design dat het team van Ecker voor de bewoners wist te realiseren, nodigt dan ook uit om in elk bijzonder detail te bekijken: van goudkleurig behang, bronzen kranen, marmeren vloeren tot in boekvorm gelegd graniet.


Symmetrie

Graniet, Ecker Interieur, marmer, The Art of Living

Symmetrie

Het ruime pand bestaande uit twee verdiepingen en beschikt boven over een masterbedroom, badkamer, kledingkamer met inloopkast, en twee kleinere kamers. Beneden bevindt zich een riante keuken met een kamer en-suite. Het pand werd door het team van Ecker voorzien van een geheel nieuwe indeling en hotelchic interieur, waar symmetrie een belangrijk uitgangspunt vormt. Er is een lijn getrokken midden op de begane grond. Van daaruit is er in symmetrie gewerkt. Als je de keuken links en rechts bekijkt, zie je dat het graniet op de stollen precies gespiegeld is toegepast. Dat geldt ook voor de twee nissen. Het graniet heeft zo’n rijke structuur, dat het in boekvorm gelegd kon worden.


Maatwerk

Graniet, Ecker Interieur, marmer, The Art of Living

Een passend plaatje

De prachtige, rijk ingerichte woonkamer met aangrenzende eetkamer en keuken bevinden zich in een ruimte met hoge plafonds, voorzien van de in ere herstelde ornamenten. De schitterende keuken: een blikvanger bestaande uit drie delen, waarvan in het midden het kookeiland is gepositioneerd en in het verlengde de eettafel. De badkamer is honderd procent symmetrisch ingericht met een dubbele inloopdouche en twee maatwerk wastafelmeubels die symmetrisch tegenover elkaar zijn geplaatst. Thomas zocht samen met de bewoners in Italië het graniet en marmer voor de woning speciaal uit: werkelijk alles werd gedaan om een perfect en volledig bij de bewoners en hun karakteristieke pand, passend plaatje te maken

Editor: Media team

Datum: 03-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: Ecker Interieur