Hotel-in-de-duinen_Hotel-De-Blanke-Top-slider4
Hotel-in-de-duinen_Hotel-De-Blanke-Top-slider3
Hotel-in-de-duinen_Hotel-De-Blanke-Top-slider
Hotel-in-de-duinen_Hotel-De-Blanke-Top-slider2
previous arrow
next arrow

Hotel in de duinen | hotel De Blanke Top

Cadzand wordt in versneld tempo een aantrekkelijke badplaats. Luxe appartementen en winkels geven het vroeger wat slaperige kustdorp allure, terwijl de pluspunten die er al waren natuurlijk blijven: een eigen jachthaven, een breed strand en de nabijheid van natuurgebied Het Zwin. De grondige vernieuwbouw van hotel De Blanke Top maakt deel uit van die opwaardering. Pal gelegen op de top van de duinen waaraan het zijn naam dankt, biedt dit viersterren superior hotel in de duinen alles voor een aangenaam meerdaags verblijf, van een uitgebreide wellness tot een gastronomisch restaurant, met overal en altijd zicht op de Noordzee aan de monding van de Westerschelde.

Trap: Van Bruchem Staircases.

Hotel in de duinen | Hotel De Blanke Top, the art of living

Parket: Finesse Parket. Verlichting: Wever & Ducré. Interieur design: Studio Linse.

Hotel in de duinen | Hotel De Blanke Top, the art of living

Openhaard: Daniëls Openhaarden.

 

Een hele dag wellness

Cadzand is geen Ibiza en zal dat ook nooit worden. De aantrekkingskracht is het strand en de bombastische natuur. Daarom biedt het hotel in de duinen buitenactiviteiten aan, zoals mountainbiken voor beginners en gevorderden, pilates, bootcamps en yogalessen op het strand. Maar om de gasten ook indoor recreatie te gunnen tijdens de wintermaanden investeerde het familiebedrijf fors in een uitgebreide wellness. “We hebben twee binnenbaden laten bouwen,” legt Kimm de Milliano uit. “Een bad voor de kleintjes en een groter voor de volwassenen, zodat je er ook echt ruim baan hebt. Maar je kunt er naast zwemmen ook plaatsnemen in de diverse sauna’s – droge, natte, en een infrarood – een massage boeken of trainen in onze fitnessruimte.

Hotel in de duinen | Hotel De Blanke Top, the art of living

Hotel in de duinen | Hotel De Blanke Top, the art of living

Sauna: KLAFS NEDERLAND. Bad: Duravit. Sanitair: Sax Sanitair.

Hotel in de duinen | Hotel De Blanke Top, the art of living

Zwembad: Lotec BV.

 

Intieme eilandjes

Het zijn brede gangen die de gast van de ondergrondse parkeergarage naar de receptie, de wellness-area en de restaurants brengen. Van dat laatste zijn er twee: een brasserie en een gastronomisch restaurant, waar uiteraard vis en schelpdieren uit de Noordzee de specialiteit vormen. Hier is het panorama op de monding van de Westerschelde zo mogelijk nog spectaculairder. Minstens zo opvallend is echter de manier waarop er met contrasten is gewerkt: de gasten hebben een ongelimiteerd uitzicht maar zitten wel intiem bij elkaar op ronde banken om tafels. Datzelfde effect is bereikt in de ontbijtzaal. Akoestische panelen creëren eilandjes waar gezinnen of paren niet te veel worden gestoord door anderen.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jaro van Meerten en Rinze Vegelien

___
Wil je meer zien van hotel De Blanke Top?