Hotelchic herenhuis met hoog plafond

The Home Factory

In hartje Utrecht bevindt zich dit unieke pand: een omgetoverde broodfabriek waarin zes woningen zijn gecreëerd. Hoewel de woningen allen een industriële uitstraling hebben, spreken ze ieder een eigen taal. De credits hiervoor behoren toe aan The Home Factory, verantwoordelijk voor de indeling van de woning en het interieurontwerp met lichtplan van de woonverdieping. De uitvoering werd door de bewoners zelf gerealiseerd, dit is bijvoorbeeld te zien aan het hoog plafond dat aan een van de woningen is toegevoegd.


Begane grond

Plafond, The Home Factory 7, glaswand, The Art of Living

Flinke uitdaging

Licht, rustig, modern en warm: zo laat de sfeer van dit prachtige herenhuis zich in een notendop omschrijven. Na binnenkomst op de begane grond, waar de smaakvol aangeklede slaapvertrekken gesitueerd zijn, brengt een trap of lift je naar de eerste verdieping, waar het leefgedeelte zich afspeelt. Wat direct opvalt is de enorme ruimtelijkheid. Om dit te bewerkstelligen is onder meer een groot deel van de bovenste verdiepingsvloer opengebroken, waardoor een vide van zes meter hoog is ontstaan. De bovenste verdieping kreeg twee glaswanden, zodat je vanaf iedere hoek de gehele fabriek kunt zien – bouwtechnisch een flinke uitdaging, maar het resultaat liegt er niet om


Maatwerk meubels

Plafond, The Home Factory 7, glaswand, The Art of Living

Fraai totaalplaatje

Naast de heerlijke hotelbar aan het eiland, ontwierp The Home Factory ook de prachtige keuken. Deze heeft een lengte van zestien meter die vijf meter de hoogte ingaat, waardoor de enorme hoogte opnieuw is benadrukt. In de woonkamer eindigt de meterslange wand als tv-meubel. De bij de keuken gelegen pui – een authentiek element – kan volledig open worden gezet, waardoor het lijkt alsof de woning een enorm balkon heeft. De bewoners maken het meeste gebruik van deze eerste verdieping. Daarom zijn verspreid over de ruimte verschillende gezellige hoekjes gemaakt. Om de woning de gewenste warme, hotelchique woonsfeer mee te geven, is gekozen voor rijke materialen zoals een pcv-vloer in visgraatmotief, een lederen tv-meubel en een behang met betonlook en gouden afwerking. Het lichtplan accentueert de hoogte van het herenhuis en zorgt voor een extra behaaglijke sfeer. In combinatie met de zichtbaar gelaten rijke historie, is zo een bijzonder fraai totaalplaatje ontstaan.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 28-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Jurrit van der Waal