Hotelchic met een ruwe touch

Blend Window Fashion & EVE Interieuradvies

De voordeur zwaait open en een enthousiaste Esmé Veneman heet ons welkom. Ze is de bewoonster van deze mooie, strak afgewerkte schuurvilla en ze is ook de interieuradviseur ervan. In 2020 richtte ze EVE interieuradvies op en inmiddels is ze een veelgevraagde adviseur in Overijssel. Haar showroom in Daarle is het startpunt van menig project dat ze ontwikkelde. En wie kan je beter rondleiden dan degene die de woning heeft vormgegeven? Inderdaad, maar eerst een kop koffie. 


Begane grond

Zwarte keuken, hotelchic, Blend Window Fashion & EVE Interieuradvies, The Art of Living

Alle leveranciers van de begane grond

Interieurdesign

EVE interieuradvies

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Natuursteen keuken

Veneman Keukens & Tegels

Haard

Safretti

Interieur fotografie

Holly Klein Oonk Photography

Shutters

Blend Window Fashion

 

Van droom tot ontwerp tot uitvoering  

Esmé is iemand met veel passie voor het interieurvak en dat steekt ze niet onder stoelen of banken. “Ik ben 7 jaar geleden voor mezelf begonnen, met name op de particuliere markt maar ook de zakelijke markt trekt aan. Opdrachtgevers kunnen een interieurontwerp bij mij laten maken en in mijn showroom in 2D of in 3D komen bekijken. Met een VR-bril kunnen ze zo door hun nieuwe huis lopen. Naast ontwerp verzorg ik ook totaalinterieurs inclusief advies bij aankoop van bijvoorbeeld meubels, accessoires, kleuradvies, contact met leveranciers en projectbegeleiding. Mijn ontwerpen neigen naar hotelchic, met het warme gevoel van thuiskomen. Daar is veel vraag naar. Maar uiteindelijk is ieder interieur anders want iedere klant is anders. Ik luister naar hun wensen, dromen, manier van leven en dat alles bij elkaar is de bron van mijn inspiratie die ik vertaal naar een passend ontwerp. Daarom spreek ik het eerste gesprek het liefste bij de opdrachtgevers thuis af zodat ik een idee krijg van hoe iemand woont. Na afloop hoor ik van klanten vaak terug dat ze het interieur niet zelf hadden kunnen bedenken maar dat het toch heel eigen voelt.” 

Knap onder-een-kap 

“Anderhalf jaar geleden kregen we de kans om deze grond te kopen en deze twee onder-een-kapper te bouwen”, vertelt Esmé. “Ik ontwerp vaker voor dit type woning en dan is het een uitdaging om een oplossing te verzinnen voor de lange muur waar de twee woningen elkaar raken. Wij hebben de trap uit de hal gehaald en om de hoek geplaatst waardoor er meer ruimte ontstaat voor de keuken.” De woonkeuken is inderdaad royaal met een kook- en spoeleiland met daarachter een keukenwand. De kastjes hiervan zijn van donkerfineer eiken waarbij de nerven zichtbaar zijn gebleven voor de stoerdere look. Deze kasten worden afgewisseld door bronzen kastjes die speels naar achteren zijn geplaatst. De keuken is greeploos behalve het rechtergedeelte van de kastenwand waar ferme grepen zorgen voor body. Het keukenblok heeft een blad van gebruiks- en onderhoudsvriendelijk kwartsiet met mooie kleuren. Aangrenzend aan het kookgedeelte staat een boomstamtafel van suarhout waaraan met gemak een elftal vrienden en vriendinnen kan eten. Mooie aanvulling op deze bijzonder smaakvol ingerichte keuken is een groot ‘schilderij’ met ingelijst behang en de sfeerverlichting met smoke-glazen bollen boven de tafel.  

 Water zien branden 

De woonkeuken loopt ononderbroken door in het zitgedeelte. Opvallend item hier is de waterdamphaard; hét perfecte alternatief voor een open haard. Door de mist van waterdamp en de ledverlichting ontstaat er een beeld dat dicht in de buurt komt van echt vuur maar niet warm wordt, veilig is, energiezuinig en milieuvriendelijk. In combinatie met het kurkbehang tegen de muur met een gouden tintje is het een mooie sfeer-toevoeger. Een ander opvallend gegeven in de ruimte is het plafond van onbewerkt beton. Esmé: “Deze woning lijkt aan de buitenkant op een schuurvilla en wij vonden dat deze ruwe touch daar perfect bij past.” Hiervan is geen woord gelogen. In de zitkamer staat een grote stoffen hoekbank die uitnodigt om er languit neer te ploffen. De beige bank wordt onderbroken door een hooker met een handig dienblad erop. Esmé: “Ik hou van een rustige inrichtig met hier en daar een stevig bepalend element, zoals de haard, een grote lamp of een opvallende vaas met bloemen. Verder liever niet te veel afleiding.” 


Exterieur

Zwarte keuken, hotelchic, Blend Window Fashion & EVE Interieuradvies, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Riet wat je ziet 

De gemêleerde grijze keramieken vloer binnen, loopt door in de tuin waar een hippe zitkuil de jaren zeventig weer helemaal tot leven brengt. In de zitkuil staat een vuurkorf en de bank heeft een uitgekiende ledverlichting. De kussen in beige en brons combineren mooi met natuurlijke materialen als riet, gras en groen. De sfeer binnenshuis wordt buiten duidelijk doorgezet. De zwarte tafel onder het stoere eiken overdekte terras, is gekozen vanwege het visgraadmotief van het blad dat terugkomt in de tegels richting zitkuil waarmee de tuin optisch wordt verlengd. Esmé: “Er is inderdaad overal over nagedacht. Zo zijn de lampen boven de tafel allemaal anders van vorm maar ze zijn allemaal van riet. Ik wilde graag een restaurantgevoel creëren. Als je hier dan ‘s avonds zit te borrelen met de lampen gedimd is het echt sfeervol.” 

 Shutters 

Een van de merken waarmee EVE Interieuradvies samenwerkt, via een lokale partner, is Blend®. Bij familiebedrijf Blend® maken ze houten shutters op maat, geschikt voor alle type ramen en verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. De jaloeziecollectie wordt eveneens op maat gemaakt, ook in verschillende duurzame houtsoorten, kunststof en aluminium. In deze woning leverde de dealer van Blend®, abachi-houten shutters en kunststof jaloezieën in de badkamer. Denise van ’t Veer is werkzaam bij Blend®: “Passie, expertise, kwaliteit en innovatie is ons handelsmerk. Vooral het laatste is belangrijk want er verandert veel en snel in deze markt. Daar moet je op inspelen. Als leverancier zijn wij aanspreekpunt voor onze dealers en we werken samen met betrouwbare en deskundige partners in de Benelux. Het voordeel van shutters is dat ze zonwerend en isolerend zijn. De lichtinval kun je met shutters mooi zelf regelen. Zo zou je hier bij de eettafel ervoor kunnen kiezen om de onderzijde te sluiten voor privacy en de bovenkant open te laten voor daglicht.” 


Bovenverdieping

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kranen

Hotbath

Leverancier raamdecoratie

Martijn Schokker

Rust, eigen sfeer, balans 

Op de eerste verdieping van deze woning bevinden zich de badkamer, twee slaapkamers en een inloopkast. Esmé: “In de badkamer heeft een decorateur het stucwerk bronskleurig geschilderd. Er staat een vrijstaand bad en de grote keramische tegels op de vloer lopen door in de achterwand van de douche. Een van de muren in deze ruimte hebben we behangen in een stofsoort zodat de harde materialen in de badkamer verzacht worden. De inrichting van de gastenkamer is licht gehouden in een kleur die iedereen aanspreekt en waarin iedereen tot rust komt. Onze slaapkamer daarentegen is groot opgezet. De muur tussen de slaap- en kleedkamer zorgt dat de een ongestoord kan uitslapen terwijl de ander zich aankleedt. In de slaapkamer hebben we een eigen sfeer gecreëerd, waarin we onze wensen hebben gerealiseerd. We wonen hier nu een jaar en het voelt als thuis. Het is ónze plek. Omdat ik een 3D-ontwerp heb gemaakt wist ik precies hoe het eruit zou komen te zien. Dat scheelt wel.” 

Editor: Media Team

Datum: 07-12-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Patrick Meis