Hotelchic penthouse met uitzicht op de A’DAM Toren 

Lasut & Braun

Een thuis creëren is een kunst op zich. Al helemaal wanneer de indeling de nodige creativiteit vergt, zoals dit langwerpige en smalle appartement met een lange L-vormige gang. Om die reden zocht de eigenaar van dit penthouse een team dat hem volledig zou ontzorgen. Feikje Lasut en Anne Braun dachten aan alles om voor deze opdrachtgever en zijn dochters een fijn thuis te creëren. Niet alleen bedachten ze de indeling en ontwierpen ze het interieur; ook namen ze alle andere taken op zich, van het contact met de aannemer tot de puntjes op de i. 


Interieur

Penthouse, Hotelchic interieur, Lasut & Braun, The Art of Living

Chic en tijdloos interieur 

Terwijl buiten het bruisende leven van Amsterdam aan je voeten ligt, is het penthouse een sfeervolle plek om je geborgen te voelen. Dat begint al bij binnenkomst. In de lange smalle gang, die volledig – inclusief plafond – in het staalblauw is gehuld, is het net alsof je door de hal van een chic boetiekhotel loopt. De glimmende vloer, de grote spiegel en de chique wandlampen creëren een tijdloze elegantie, terwijl de aandacht voor details en de verfijnde afwerkingen het gevoel van luxe en comfort versterken. In de living is een knusse zithoek gecreëerd. “Door hier een wand te verlengen en de tv erin te plaatsen, is dit echt een gezellige plek geworden om een filmpje te kijken,” vertelt Feikje, die samen met Anne over elk detail en elke zichtlijn heeft nagedacht. Vanuit de zithoek kijk je in één lange zichtlijn naar de keuken. 


Details

Penthouse, Hotelchic interieur, Lasut & Braun, The Art of Living

Oog voor detail 

In een woning met een persoonlijke touch horen ook de interesses van de bewoner terug te komen. “Daarom hebben we een speciale maatwerkkast ontworpen, met ruimte voor collecties en accessoires,” vult Anne aan. De pvc-vloer geeft het penthouse een chique ambiance. Deze is vanuit de hoek gelegd in een elleboogpatroon, waardoor deze de vorm van het appartement naadloos volgt en helemaal voor deze indeling gemaakt lijkt te zijn. Via de ramen komt een zee aan licht binnen. Toch is het soms ook fijn om je even af te sluiten van de buitenwereld. Feikje: “We hebben functionele inbetweens geplaatst die een subtiel karakter hebben. In combinatie met shutters is er zo ook een loftgevoel ontstaan.” Uniek is ook de afwerking van de kolommen tussen de puien. In elke ruimte zijn deze bekleed met rijke tegelslabs en afgekit met glitterende zwarte kit. Balans is hét kenmerk van een goed interieur. Hier geldt dat niet alleen voor de afwisseling tussen strakke lijnen en organische vormen, maar ook voor de eenheid in materialen en kleuren. De grote gebaren zorgen juist voor focus. Door het interieur aan te kleden met deze eyecatchers, zoals prachtige verlichtingsarmaturen, grote ronde spiegels en kunstwerken, krijgt elke ruimte een eigen look and feel. 

Editor: Media Team

Datum: 09-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Qoeqa Fotografie