Hotelchique, unieke villa

Cosy Styling

De bewoners van deze villa wisten meteen wie ze zouden vragen voor het interieurdesign. Ze kenden Karin Voskuijlen, eigenaar Cosy Styling, omdat zij de inrichting van hun vorige woning naar volle tevredenheid had gedaan. Karin: “De persoonlijke verbinding met de opdrachtgever is voor mij het belangrijkste. Door elkaar echt te leren kennen, creëer ik een woonbeleving die voldoet aan al hun wensen. Het wordt een beleving die uniek en elegant is.”


Benedenverdieping

Villa, Interieurontwerp, Cosy Styling

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Interieurontwerp en realisatie

Cosy Styling staat voor een uniek interieur met ongekende luxe waar je trots op bent. Zowel voor opdrachtgevers in Nederland als voor eigenaren van een tweede woningen in het buitenland. Met een groot netwerk aan professionals en toegang tot hét interieurplatform van 100+ leveranciers van meubels, verlichting en accessoires is hier voor elke vraag een passend antwoord te vinden. Karin: “Mijn eerste kennismakingsgesprek is altijd bij opdrachtgevers thuis. Dat geeft meteen een goede indruk van hoe mensen wonen en leven. Vervolgens verwerk ik alle informatie in een handmade interieurontwerp in combinatie met een look-and-feel-, kleur- en materialenplan. Eenmaal aan de slag hebben opdrachtgevers altijd één aanspreekpunt, ik denk mee, schakel snel en handel oplossingsgericht. In mijn projecten hou ik rekening met woonwensen, lichtinval, vaste elementen en loop- en zichtlijnen. Ik gebruik warme tinten, rijke materialen, elegante objecten, zodat opdrachtgevers thuiskomen in een oase van verfijning. Mijn stijl? Hotelchic.”

Aangename mix van materialen

De entree van de nieuwbouwvilla zorgt voor een warm welkom en oogt ruimtelijk door de vide. De wallcovering bij de trapopgang is van kurk en heeft een subtiele gouden touch. Het goud komt terug in de design hanglamp. Kurkbehang is niet alleen esthetisch en warm, maar is ook goed voor de akoestiek en is duurzaam. De trap zelf is bekleed met pvc. Deze pvc-vloer ligt ook op de bovenverdieping en vormt zo mooi één geheel. Op de vloer op de begane grond liggen bruingrijze tegels van natuursteen in wildverband gelegd. Deze vloer loopt mooi door naar de aangrenzende leefkeuken met een mooie zichtlijn naar de tuin. Karin: “Het kleurenpalet dat ik in dit huis heb toegepast, loopt uiteen van ecru en zandkleurig tot zwart en heeft bovenal een bruine ondertoon. Behalve de keuken, tegelvloer en badkamer heb ik in deze woning de gehele inrichting mogen verzorgen. Waaronder alle in- en outdoormeubels, raambekleding, verlichting en accessoires.”


Bovenverdieping

Villa, Interieurontwerp, Cosy Styling

“ik kijk terug op een prachtige opdracht die ik met veel plezier heb mogen vervullen – Karin”

Stijl versus functionaliteit

Centraal in de woon- en leefkeuken staat een grote donkere eiken eettafel. De zes comfortabele fauteuiltjes zijn bekleed met pu-stof. Pu staat voor polyurethaan. Deze kunststof behoort tot de polymeren, is ijzersterk en gemakkelijk afneembaar. De stof is in diverse tinten verkrijgbaar en wordt in dit interieur op meerdere plekken toegepast. De genuanceerde glans van de stof zorgt bovendien voor een chique uitstraling. De glazen bolle lampen boven de eettafel zijn gedeeltelijk transparant zodat de zichtlijn naar buiten nauwelijks onderbroken wordt. Als raambekleding is gekozen voor inbetween gordijnen. Deze zijn lichtdoorlatend, maar geven toch een geborgen gevoel wanneer ze gesloten zijn. Het kook- en spoel eiland is royaal en gemaakt van massief eiken met een zwart blad van natuursteen. De keuken is uitgerust met onder andere een wijnklimaatkast en een inbouw koffiezetapparaat. De keuken vormt het hart van de woning.

Charmant naturel

De overgang tussen keuken en living wordt gemarkeerd door een prachtige doorkijkhaard en een overgang van tegels naar visgraateiken parket. De doorkijkhaard is bekleed met luxueus, zwartbruin vinylbehang van Élitis. De planchettes in de haard zijn sfeervol en zijn geheel in stijl verlicht met ledverlichting. Twee charmante draaifauteuiltjes vormen een knus zitje bij de haard. Wanneer je deze omdraait heb je een prachtig uitzicht op tuin en weilanden. Aangrenzend is de tv-hoek met een royale diepe hoekbank met voorzetkussens. Een fauteuiltje met zebraprint en een modern vloerkleed met vleug maken het geheel af. In de handgemaakte cine-wall zijn het tv-scherm en de audioapparatuur zorgvuldig verwerkt. De open vakken zijn voor persoonlijke objecten en mooie accessoires. Snoeren en kabels zijn volledig weggewerkt. Absoluut hoogtepunt in deze ruimte is het riante schilderij van Margo van Erkelens: een herkenbaar werk met krachtige structuren en een warm kleurgebruik.


Exterieur

Villa, Interieurontwerp, Cosy Styling

Alle leveranciers van het exterieur

Aannemer

Bouwbedrijf Robu B.V.

Terrastegels

Steenbergen Sierbestrating

Multifunctioneel wat de klok slaat

De homebar is de place-to-be voor qualitytime met de kinderen, familie en vrienden. Hier wordt gewerkt, gefeest en F1 gekeken. Het is de plek om het leven te vieren, te proosten en met elkaar herinneringen te maken. Karin: “De vier-en-een-halve meter lange bar heb ik zelf ontworpen en is op maat gemaakt. Het geheel is bekleed met akoestische panelen. Deze panelen zijn niet alleen esthetisch maar hebben een geluidsabsorberende werking. De bronskleurige tube-lampen boven de bar heb ik gekozen vanwege sfeer en kleur. De bartafel is een onmisbaar en functioneel element in deze ruimte. Alle muren in de woning zijn geschilderd in de kleur Misty. Het is een kleur van mijn eigen verflijn Cosy. Het is een lichte kleur met een vleugje bruin en grijs erin waardoor het mooi met de omgeving mee kleurt. Vanuit de homebar heb je met openslaande deuren toegang tot de ruime veranda en het zwembad. De ecru-kleurige elementenlounge heb ik ook samen met de fabrikant ontwikkelt. De stof is uv- en vochtbestendig. Wat mooi is moet immers ook mooi blijven.”

Hotelchic met een vleugje landelijk

In de grote slaapkamer is het bed tegen een voorzetwand geplaatst die tevens het rookkanaal bedekt. Als wallcovering is gekozen voor hetzelfde behang als beneden rond de doorkijkhaard. Ook in deze wand bevinden zich verschillende nisjes met daarin bijvoorbeeld de sfeervolle hanglamp Glass Jewel van Maretti. De luxueuze plaid op het bed matcht mooi met het behang en zorgt voor een harmonieus geheel. De gordijnen zijn dezelfde als beneden, maar zijn hier zwart gevoerd, voor een heerlijke nachtrust. De badkamer en suite heeft betonciré op de wanden. Dit hadden de bewoners ook in hun vorige woning en dat beviel enorm goed. Het geheel is naadloos en zorgt voor een mooi ruimtelijk effect. Het maatwerk badmeubel in combinatie met de witte waskommen en de gun- metal kranen van Grohe, heeft een luxueuze uitstraling. Karin: “Ik kijk terug op een prachtige opdracht die ik met veel plezier heb mogen vervullen. Inmiddels heb ik al meer dan tien jaar ervaring in dit vak en kan ik klanten ontzorgen. Een nieuwe woning bouwen is al stressvol genoeg.”

Editor: Celine Jacobs

Datum: 06-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Rodney Kersten