Houd je ook van hout? Pas deze tips dan toe

Hout is een van de populaire materialen die voor allerlei woontrends en tuintrends geschikt zijn om toe te passen. Nu de zomer er weer aankomt, breng je natuurlijk, als het zonnetje schijnt of de temperatuur aangenaam is, veel tijd door in de tuin. Als je van hout houdt dan is het aan te raden om bij de inrichting van je tuin met de volgende tips rekening te houden. Begin bij de afscheiding van de tuin door tuinschermen van hout te plaatsen. Daarmee leg je al een stevig fundament voor meer hout in je tuin en creëer je volop privacy.

Houten tuinschermen als afscheiding

Er zijn op het gebied van tuinschermen als afscheiding allerlei soorten te onderscheiden. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk rekening houden met de hoogte of met gedeeltelijke of volledige privacy. Zo zijn er waaierschermen die als subtiele vorm van tuinafscheiding van hout te beschouwen zijn. Een waaierscherm heeft namelijk een halfronde vorm en laat dus een deel zicht toe. Het is een tuinscherm dat vriendelijk oogt met een natuurlijke look. Zo zijn er natuurlijk ook houten tuinschermen die geen enkele doorkijk bieden. Zo is er eveneens een optie om een tuinscherm niet helemaal van hout te laten zijn, maar te combineren met beton. Bijvoorbeeld in de vorm van een hout beton schutting, waarbij er sprake is van een combinatie van natuurlijke materialen.

Houten veranda in de tuin

Een veranda van hout in de tuin is om meerdere redenen ideaal. Een veranda is namelijk te zien als een verlengde van je woonruimte, maar dan buiten. Op de veranda is een gezellige zithoek te creëren of een buitenkeuken te realiseren. Het is zelfs mogelijk om bij aangename temperaturen thuis op je veranda te werken. Mocht het huis in praktische zin geen mogelijkheid bieden om een houten veranda te plaatsen dan zijn er alternatieven. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om in je tuin een overkapping te maken. Een overkapping van hout biedt bescherming tegen allerlei weersinvloeden. Bijvoorbeeld tegen regen, maar ook tegen de zon als het te warm is. Een houten overkapping is ook ideaal om te combineren met een tuineettafel van hout en houten stoelen om gezellig buiten te lunchen en te dineren. Uiteraard zijn er ook allerlei tuinaccessoires van hout om het natuurlijke effect nog meer kracht bij te zetten. Bijvoorbeeld door houten plantenbakken aan te schaffen met groene planten erin en deze bij de overkapping of op de veranda te plaatsen.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.