House of inspiration mét binnentuin

Keijser&Co

Meer dan 15 jaar stond het leeg: het Arsenaal van Jan des Bouvrie in Grave. En dat terwijl het schilderachtige vestingstadje aan de Maas jaarlijks veel bezoekers trekt. In een ondernemend stadje als Grave mag een mooi gebouw met binnentuin als dit niet zonder bestemming blijven. Voor ondernemers Lonneke van der Weyden en Aard Keijser van maatwerkmeubelbedrijf Keijser&Co was deze plek liefde op het eerste gezicht. Het idee voor Nidum was geboren.


Ontwerp
Binnentuin, inspiratiecentrum, wooninspiratie, the art of living

Broedplaats voor inspiratie

Jezelf volledig onderdompelen in de wereld van interieur, lifestyle en design én genieten van een weekendje weg? Tot voor kort leek dat in Nederland een brug te ver. Totdat Lonneke en Aard op het Arsenaal stuitten en het idee vanzelf kwam. “In eerste instantie waren we op zoek naar een groot magazijn met een showroomruimte voor Keijser&Co”, vertelt Lonneke. “Maar via via werden we op het Arsenaal met binnentuin in Grave gewezen. Aard en ik waren meteen verkocht. We dachten: hier kunnen we doen wat we voor ogen hebben, en nog veel meer. We wisten wel dat de locatie te groot is voor showrooms alleen en daarom hebben we er een totaalconcept omheen bedacht: in Nidum kun je je woning in één keer vormgeven, van vloeren tot verlichting, én genieten van een heerlijke lunch of diner. Een broedplaats voor inspiratie dus.” Door de lange gangen met hoge plafonds en eeuwenoude houten balken, mooie raampartijen en karakteristieke details is deze plek de perfecte locatie voor showrooms, stores, evenementen en exposities.

“We dachten: hier kunnen we doen wat we voor ogen hebben, en nog veel meer.”


Interieur

Binnentuin, inspiratiecentrum, wooninspiratie, the art of living

Alle leveranciers van het interieur

Keukenblok

Cosentino

Wandbekleding

Dutch walltextile Company

Meubels

Keijser&Co

Exclusief eten

Ook het restaurant dat bij Nidum hoort, Ovum, is al sinds augustus volop in bedrijf. Bij Ovum kun je terecht voor een lunch, diner of borrel. Geniet van een heerlijke kop koffie in de prachtige binnentuin of van een goed glas wijn of een cocktail aan de bar of bij een sfeervol haardvuur in de lounge. “Ovum draagt een hoog niveau uit, zit vol verrassingen en is toegankelijk voor iedereen”, vertelt Lonneke. “De menukaart verandert elke zes weken en om de zoveel tijd hebben we een thema. Een ander leuk concept is het kurkgeld. In de kazematten van het Arsenaal kun je bij Nidum Wines je eigen wijn uitkiezen en zelfs voor thuis bestellen. Ook reserveren voor het kerstarrangement is al mogelijk.”


Bijzonder pand

Binnentuin, inspiratiecentrum, wooninspiratie, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Grand opening

Afgelopen herfst stond helemaal in het teken van de grand opening van Nidum. Van 26 tot en met 29 november vonden er tal van feestelijkheden plaats. Na een geslaagd weekend vol evenementen, is het lifestylecenter nu echt geopend voor ieder die inspiratie op wil doen op het gebied van wonen, kunst en design. Benieuwd welke grote (inter)nationale namen er meedoen en welke activiteiten er georganiseerd worden? Check de website van Nidum! Ook kunstliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in het centrum. Exposities van bekende namen als Micky Hoogendijk en Wendy Buiter staan op de planning. In de winter wordt bovendien het boetiekhotel geopend. Genoeg reden voor een bezoek!

Voor meer informatie:
Nidum.nl
Keijserenco.nl/nidum/
ovumrestaurant.nl

Editor: Media team

Datum: 06-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff geschreven voor magazine nr.5 2021