houten garagedeur, different doors, garagedeur op maat

  • Different Doors B.V.
  • ‘t Inne 28
  • 6021 DA Budel

Houten garagedeur | Different Doors

Dubbele zijwaartse garagedeur van Afrormosia

Different Doors heeft in het Brabantse Hank een wel heel speciaal project gerealiseerd, namelijk een houten garagedeur van meer dan zes meter breed. Ook realiseerde Different Doors een extra houten sectionaaldeur en de gevelbekleding.

Garagedeur op maat

Het team van Different Doors luistert altijd naar de wensen en ideeën van de klant en vertaalt dit naar een passend en origineel ontwerp. Door het afwijkende formaat van de carport werden zij in dit project uitgedaagd om zowel op het gebied van ontwerp als het gebied van productie buiten de gebaande paden te denken.

houten garagedeur, different doors, garagedeur op maat

 

Twee sectionaaldeuren

Er is er voor gekozen de brede carport te verdelen in twee zijwaartse sectionaaldeuren van elk ongeveer drie meter breed. De garage hoeft hierdoor niet volledig geopend te worden wanneer er bijvoorbeeld maar één auto of een fiets naar binnen of buiten gaat. De deuren kunnen uiteraard wel gelijktijdig open, waardoor er een grote opening van zes meter breed ontstaat.

Zijwaarts openen

De garagedeuren maken een zijwaartse beweging. Hierdoor zijn er geen horizontale naden te zien tussen de verder verticaal geplaatste panelen. Wanneer de deuren geopend worden lijkt het van buitenaf alsof ze in de gevel van de woning verdwijnen. Dit geeft een buitengewoon effect.

houten garagedeur, different doors, garagedeur op maat

Houten gevelbekleding

Naast een unieke garagedeur was de eigenaar van deze villa ook op zoek naar hout dat verwerkt kon worden op de panelen op de rest van de woning. De door Different Doors geleverde en geplaatste Afrormosia latten zijn verticaal geplaatst en passen perfect bij de witte muren en donkergrijze kalkzandsteen die de woning verder zo typeren.

Luxe garagedeur

Door hetzelfde goudbruine hout op zowel de garagedeuren als op de panelen toe te passen heeft de moderne villa een mooie, warme uitstraling gekregen. En dat was precies waar de eigenaar naar op zoek was: “Als je zoals ik je vierde woning laat bouwen ben je op zoek naar iets bijzonders. Different Doors belooft iets bijzonders en maakt vervolgens ook iets bijzonders! Ik ben zeer tevreden met de samenwerking en het prachtige eindresultaat.¨ aldus de eigenaar.

houten garagedeur, different doors, garagedeur op maat

Tekst: Dorien van Riel
Fotografie: Erik van den Hurk

___

Different Doors, garagedeur op maat, garagedeuren, voordeuren, the art of living

 

Meer projecten bekijken van Different Doors?