Houten garagedeur met speciale afwerking

Different Doors

Deze strakke woning, voorzien van een op maat gemaakte houten garagedeur van Different Doors, is een goed voorbeeld van onbegrensde mogelijkheden. In gesloten toestand lijkt deze garagedeur in eerste instantie een volledige houten wand. Dit maakt de deur nagenoeg onzichtbaar, wat een knap staaltje vakwerk is. Pas nadat er op de knop op de afstandsbedieining is gedrukt, opent de houten sectionaaldeur en wordt deze zichtbaar. Different Doors levert puur maatwerk. Keer op keer. Maatdeuren die je nergens anders ziet.  

Houten deur, Different Doors, The Art of Living

Bijzondere techniek 

Doordat Different Doors alleen maatwerk levert, zijn alle garagedeuren uniek. Maar deze in het bijzonder. Bij dit project is een moderne techniek toegepast welke is gecombineerd met een eeuwenoude kunst. De volledig zwarte wand met onzichtbare voordeur en garagedeur is voorzien van ‘shou sugi ban’, oftewel Japans zwarthout. Deze van oorsprong Japanse techniek wordt gebruikt om hout diep te branden zodat het zwart wordt. Het hout heeft een karakteristieke uitstraling en is volledig onderhoudsvrij en duurzaam. Iedere plank is anders, maar samen vormen ze een bijzonder fraai geheel. De shou sugi ban techniek kan op verschillende houtsoorten worden toegepast. Bijvoorbeeld op Douglas of Accoya. 

Unieke houten garagedeur 

Garagedeuren van Different Doors maken iedere woning nog unieker dan dat ze al zijn. Naast het esthetische gedeelte van de houten garagedeur is er ook zorgvuldig nagedacht over praktische zaken. Het Japanse zwarthout heeft weinig onderhoud nodig. Hierdoor is deze wand beschermd tegen de weersinvloeden en kan het tientallen jaren mee. Daarnaast zijn de deuren volledig geïsoleerd en zorgt de de sterke motor van de garagedeur voor een snelle en goede opening. 

Editor: Media team

Datum: 17-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Different Doors