Houten gevelbekleding, Thijssen Verheijden, Modern, Strak, Hout, Licht interieur, Architecten

Moderne villa met houten gevelbekleding | Thijssen Verheijden

Op een fantastische plek vlakbij Rotterdam kochten de eigenaren, van de woning die we bezochten, een hoek kavel op een schiereiland. Het kavel ligt aan het water, dat in verbinding staat met de Zevenhuizerplas. Hun droom was om een woning te creëren waar het contact met het water vanzelfsprekend zou zijn en waar het strandgevoel in terug te vinden was. Thijssen Verheijden Architecture & Management heeft van deze wensen een magnifieke vertaling gemaakt waar modern en warm hand in hand gaan. Dit gevoel is zowel buiten als binnen te ervaren. Door wit stucwerk te combineren met houten gevelbekleding, wordt er een uniek straatbeeld gevormd en ingespeeld op de wensen van de opdrachtgevers. 

Licht als ijkpunt

Als we voor de voordeur staan, kijken we rechts naar de zinken uitbouw met houten gevelbekleding. Aan de linkerzijde vinden we de ruime, vrijstaande garage. Daartussen ligt de privésteiger van waaruit je met de boot de Zevenhuizerplas kunt verkennen. Een verdiepingshoge stalen pui met glas die afgesloten wordt met een brede taatsdeur vormt de overgang naar het woongedeelte en de keuken. Rechts vinden we de open keuken in de zinken uitbouw met aan de kopse kanten glaspartijen richting oprit en terras aan het water. Vanuit de keuken heb je zicht op de gehele woonkamer en kun je gemakkelijk contact houden met de familie of gasten als zij lekker dichtbij je aan de bar zitten. De verlaging boven het kookeiland en de bar zorgt voor een fijne, net iets intiemere sfeer.

Samen genieten

De grote eettafel is de plek waar je graag je eerste kopje koffie drinkt, met het gezin bij elkaar bent, de krant leest, of eindeloos tekeningen maakt met de kinderen. Drie verschillende lampen boven de eettafel doorbreken op een luchtige wijze het strakke moderne. De grote bank is de plek waar je televisie kunt kijken, of je laat meenemen door de bewegingen van de vlammen van de open haard. Een strakke wand in een grijs blauwe kleur en de verdiepingshoge taatsdeur scheidt de werkruimte van de woonkamer. In de woonkamer is gespeeld met verschillende hoogtes door een vide die aansluit op de trap naar de eerste verdieping. Het versterkt het lichte en ruime gevoel dat dit huis in alle opzichten uitademt.

De stalen taatsdeur werd geleverd door Preferro metaaltechniek uit Erp.

Houten gevelbekleding, Thijssen Verheijden, Modern, Strak, Hout, Licht interieur, Architecten

Hoogteverschillen in de woonkamer zorgen voor extra lichtinval.

Strakke afwerking

Een rechte, strakke trap neemt ons mee naar boven waar de slaapkamers van de kinderen, een logeerkamer, de badkamer, de master bedroom met badkamer ensuite en een tweede werkplek zijn gesitueerd. Op verschillende plaatsen is gespeeld met diepte. Alle kasten zijn ingebouwd en voorzien van greep loze deuren. De strakke kunststof gietvloer in betonlook loopt door het gehele huis en is voorzien van vloerverwarming. Nergens zijn drempels. Op deze manier zijn alle ruimten van de woning met elkaar verbonden.

 


“Vanuit binnen heb je overal contact met het water”


De gietvloer is van het merk Senso.

Houten gevelbekleding, Thijssen Verheijden, Modern, Strak, Hout, Licht interieur, Architecten

Het eikenhouten werkblad geeft de keuken haar warme uitstraling.

Duurzaam hergebruik

De woning is zeer goed geïsoleerd door de houtskeletbouw en de houten gevelbekleding en is voorzien van een warmte terugwin balansventilatie. Dit betekent dat de verse lucht wordt verwarmd met gebruikte lucht. Het warme water van de douche wordt opgevangen en hergebruikt om het verse douchewater te verwarmen. De eigenaren zijn zeer tevreden. In deze villa aan het water ervaren zij permanent een soort vakantiegevoel. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?

Houten gevelbekleding, Thijssen Verheijden, Modern, Strak, Hout, Licht interieur, Architecten

De houtskeletbouw woning is zeer goed geïsoleerd.

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Roland van Eck

__

Meer projecten bekijken van Thijssen Verheijden?


Web editor: Media team     |

Datum: 19 | jul | 2019


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media