Houten huis in natuurlijke omgeving

Finstral

De eengezinswoning aan de Körischer See maakt veel indruk: vijf kubussen, die samen één eenheid vormen. Die houten binnen- en buitenwanden zijn een architectonische enscenering van het omringende dennenbos – grote kozijnen in aluminium-kunststof creëren bovendien een verbinding tussen binnen en buiten. Finstral realiseerde een uniek houten huis.

houten huis, Finstral, Woning, The Art of Living

Verbinding met buiten

Deze symbiose tussen natuur en architectuur wordt ook op twee manieren bereikt door de hefschuifdeuren, die het houten huis naar buiten openen. De uitzonderlijk vlakke dorpels onderstrepen de vloeiende overgang naar buiten.

Houten huis

Wie op zo’n plek bouwt, ontkomt er niet aan, dit duurzaam te doen. Energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen speelden een belangrijke rol. De slimme samenstelling van de Finstral-producten houdt rekening met beide aspecten: de kunststof kern dempt en isoleert uitstekend – tegelijkertijd kunnen alle materialen 100% gerecycled worden.

houten huis, Finstral, Woning, The Art of Living

Meer over Finstral

Finstral ontwikkelt en produceert kozijn-, deur- en serresystemen in 14 productiefaciliteiten. In talloze variaties. Maar altijd met een kunststof kern. Zij doen alles zelf: van de ontwikkeling van de profielen tot de eigen productie en montage en in dat proces combineren ze altijd functie met esthetiek. Als één van de weinige kozijnfabrikanten heeft Finstral sinds 2019 een eigen aluminium coating faciliteit in de fabriek in Borgo Valsugana in Trentino. Hier kunnen dagelijks tot twaalf kilometer aan profielen gepoedercoat worden!