Houten keuken met luxe apparatuur

Tieleman Keukens

Tieleman Keukens realiseerde deze prachtige houten keuken in Capelle aan den IJssel. De bewoners hebben zelf de keuze gemaakt voor de verschillende bruintinten van de keuken. Door deze keuze bij de bewoner te leggen heeft de keuken ook meteen een persoonlijke touch gekregen. De Mereno keuken met eiken wildfineer front heeft een rustige structuur en een geborstelde afwerking.  

Houten keuken, keukenapparatuur, The Art of Living

De keuken

Tieleman Keukens heeft bij het plaatsen van deze stijlvolle keuken overal aan gedacht. Dit is goed te zien doordat alles perfect op elkaar aansluit. In het midden van de keuken werd een lang kookeiland geplaatst met aan de zijkant een grote kastenwand. Al dat hout zorgt al voor veel warmte en sfeer in het interieur, maar om nog meer sfeer toe te voegen aan de keuken werd een nis in het midden van de kastenwand geplaatst.

 

Keukenapparatuur

In zo’n prachtig uitziende keuken mag luxe keukenapparatuur zeker niet ontbreken. Naast de ‘standaard’ apparatuur zoals de koelkast, vriezer en vaatwasser is er nog wat extra techniek aan de houten keuken toegevoegd. De keuken is voorzien van twee ovens, waarvan een er ook een magnetronfunctie heeft. Daarnaast mocht een heuse wijnklimaatkast ook niet ontbreken. Om het helemaal af te maken is de afzuiging verwerkt in de inductiekookplaat en is er gekozen voor een Quooker-installatie.

Het keukenblad

Ook over het blad is goed nagedacht. Uiteindelijk is er gekozen voor een granieten keukenblad. Het mooie aan dit blad is dat het patroon en de kleur veranderen naar aanleiding van de lichtinval die erop neer straalt. Geen granietsoort is hetzelfde, dit zorgt ervoor dat het blad altijd uniek is.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 03-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Tieleman keukens