Houten keuken met natuurlijke materialen

Culimaat

Dit waanzinnige penthouse laat je genieten van een schitterend panoramisch uitzicht. Werkelijk vanuit iedere ruimte bieden royale raampartijen zicht over al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Ook in het interieur zijn veel elementen te ontdekken die ervoor zorgen dat de buitenruimte onderdeel wordt van het interieur. Denk aan natuurlijke materialen en een ingetogen kleurenpalet. Dé echte eyecatcher van de woning is dan ook de ruimte waar al deze elementen samenkomen; de houten keuken. De samenwerking tussen interieurontwerper Guy de Vos en Culimaat zorgde ervoor dat het weidse uitzicht onderdeel werd van de totale woonbeleving. 

Natuurlijke uitstraling 

Hetgeen dat deze prachtige keuken uniek maakt zijn de Japanse invloeden. Dit is dan ook de reden dat werd gekozen voor een kastenwand van rijk bamboehout, met zwarte grepen in een ronde vorm. Het zorgt ervoor dat de keuken direct zijn natuurlijke uitstraling krijgt. Daarnaast werd de beste keukenapparatuur in de kastenwand verwerkt. Van luxe ovens tot een exclusieve wijnkast, deze houten keuken heeft het allemaal. Om het Oosterse gevoel nog wat meer op te roepen bleef het keuken design erg clean en strak, waardoor een rustige sfeer heerst in de ruimte. 

Royaal kookeiland 

Om ervoor te zorgen dat de keuken zijn high-end uitstraling zou blijven behouden werd het meterslange kookeiland vervaardigd uit natuursteen. Donker kwartsiet bepaalt het uiterlijk van het riante kookeiland. Kwartsiet staat erom bekend een sterke natuursteensoort te zijn met een zeer exclusieve uitstraling. Doordat het keukenblad van natuursteen aan beide zijdes doorloopt, heeft het eiland een massieve uitstraling gekregen. De positionering van de bar aan het blok zorgt ervoor dat eenvoudig contact kan worden gemaakt met degene die aan het koken is. De situering zorgt ervoor dat het zicht op de skyline onbelemmerd blijft.  

Succesvolle samenwerking 

Over ieder element binnen deze keuken werd goed nagedacht. Het detail- en afwerkingsniveau is dan ook uitzonderlijk hoog. Alle elementen binnen de keuken passen bij elkaar en weten het ontwerp op hun eigen manier te versterken. De samenwerking tussen Guy de Vos en Culimaat is dan ook succesvol te noemen. Waar Guy de Vos het ontwerp en de sfeer voor zijn rekening nam, wist Culimaat dit uitstekend design-technisch te vertalen. De bewoners zijn dan ook erg tevreden met het fantastische eindresultaat.  

Editor: Media team

Datum: 03-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Culimaat