Houten keuken, dauby, deurbeslag, kwaliteit, details, afwerking, indonesië

  • Dauby
  • Uilenbaan 86
  • B-2160 Wommelgem | Antwerpen

Houten keuken met stoere uitstraling | Dauby

Deze houten keuken met stoere uitstraling heeft een grote waarde voor de bewoners. Het hout dat gebruikt is voor de keuken is afkomstig uit Indonesië en is honderden jaren oud. De opdrachtgever heeft dit jarenlang opgeslagen in een kelder met het idee om hier in de toekomst iets moois van te maken. Het resultaat is een prachtige keuken met bijpassend deurbeslag van Dauby.

Emotionele waarde

Omdat het hout een grote emotionele waarde heeft voor de opdrachtgever, was het essentieel dat de karakteristieke eigenschappen bewaard bleven. Bij het ontwerp van de keuken is er dan ook niet veel aangepast aan het hout. De fronten en schouw stralen karakter en emotie uit. Daarnaast maakt de bijzondere combinatie met het fornuis, de koelkast, de handgemaakte handgrepen en het robuuste keramiek blad de keuken tot één geheel.

Houten keuken, dauby, deurbeslag, kwaliteit, details, afwerking, indonesië

Handgemaakte grepen

De handgrepen op de kasten zijn op maat gemaakt door Dauby. Om de grepen mooi te laten aansluiten op het karakteristieke en pure hout zijn ze handgemaakt. De grepen hebben een verouderde uitstraling en hierdoor passen ze perfect bij de houten keuken. Alles in deze keuken is tot in de details op elkaar afgestemd, waardoor de ruimte een stoere en warme uitstraling krijgt.

Maatwerk

Naast een groot aanbod in bestaande designs en accessoires maakt Dauby ook handgemaakte producten. Het bedrijf werkt met natuurlijke materialen en metalen, waardoor de producten ook nog eens duurzaam en recyclebaar zijn.  De handgemaakte grepen maken bij deze houten keuken het plaatje compleet.

Tekst: Dauby
Fotografie: Dauby 

___

Houten keuken, dauby, deurbeslag, kwaliteit, details, afwerking, indonesië

___

Meer projecten bekijken van Dauby?