Houten keuken voor een natuurlijke uitstraling 

Tieleman Keukens

Een keuken hoeft niet kil te zijn, integendeel. Met een houten keuken zorg je voor een warme sfeer in huis. Deze prachtige houten keuken die we in een woning in Alblasserdam vinden is daar een goed voorbeeld van. 

Houten keuken, keuken, The Art Of Living

Houten keuken in Alblasserdam

In deze woning in Alblasserdam vinden we deze bijzondere keuken van Tieleman Keukens. De sfeervolle keuken is van Mereno in eiken wildfineer met rechte verticale groeven. Hierdoor krijgen de kastjes een natuurlijke uitstraling. In deze keuken is daarnaast gekozen om voor een stoere uitstraling te gaan. Dat zien we aan de omlijsting van de kastenwand die afgewerkt is met metalen elementen. 

Om de luxe houten keuken af te maken zijn houten wandplanken met LED verlichting toegepast. Ook zijn er twee ovens, een heerlijke wijnklimaatkast en is er voor een spoelbak van zwart keramiek gekozen. Zo gaan hout en metaal hier hand in hand. Ook opvallend: er zijn twee verschillende aanrechtbladen in de keuken gebruikt. Aan de ene kant is er zwart keramiek, aan de andere kant antraciet. Een opvallend geheel. 

De voordelen van een houten keuken

Naast dat een houten keuken een robuuste en klassieke uitstraling kan geven, zijn er ook andere voordelen. Dit zijn de voordelen van een houten keuken:

1. Als je een duurzame keuken wilt, is de keuze voor hout geen slecht idee. Er wordt namelijk vaak gerecycled hout gebruikt voor keukenkastjes. 

2. Een houten keuken gaat jarenlang mee.

3. Kleine beschadigingen kunnen makkelijk worden weggewerkt. Krasjes in een houten keukenblad of een deukje in een keukenkast is zo opgelost. 

Jouw houten keuken  

Droom je ook van een houten keuken? Of je nu voor een houten keuken met metalen details wilt gaan, of voor klassiek: er is altijd een keuken die bij je past. Verdiep je goed in welke soorten hout er zijn en wat voor kleur hout je precies wilt. Bij een stoere houten keuken past steigerhout bijvoorbeeld beter, bij een klassieke keuken is notenhout of essenhout een goede optie. Daarnaast is eikenhout een populaire keuze. Ook is het belangrijk om te kijken naar duurzaamheid. Je wilt uiteraard voor hout kiezen dat duurzaam is gekapt. Let daarom op het FSC-keurmerk. 

Editor: Media team

Datum: 29-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Tieleman Keukens