Houten lamellen: stijlvol, duurzaam en natuurlijk 

Sunshield

Naar aanleiding van een ontwerp van Architectenbureau Lauwers is een prachtig landhuis gebouwd. De voorgevel is hetgeen dat het huis uniek maakt. Hieraan zijn namelijk twee louver systemen van Sunshield geplaatst die functioneel zijn en de woning van karakter voorzien.

Lamellen, zonwering, Sunshield, The Art of Living

Een louver systeem voor iedere woning

Sunshield is een toonaangevende fabrikant van louver systemen en zorgt voor raambekleding op maat. Voor elke woning zoekt het bedrijf naar een passende oplossing voor daglichtbeheer, het voorkomen van verblinding en de opwarming door de zon. De systemen kunnen horizontaal, verticaal, schuin en zelfs ondersteboven geplaatst worden. Bovendien kunnen ze elke gewenste vorm aannemen. De verstelbaarheid van het systeem maakt daglichtbeheer en optimale bescherming tegen verwarming door de zon mogelijk.

Houten louvers voor privacy en lichtregulering

De louvers zijn smalle stroken hout die gebruikt worden voor raambekleding. Ze voegen warmte toe aan de uitstraling van het landhuis en maken tegelijkertijd privacy en lichtregulering mogelijk. De lamellen zijn op vele manieren in te zetten, waardoor ze zowel in hedendaagse als klassieke interieurs geliefd zijn. Louvers gaan jarenlang mee doordat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Lamellen, zonwering, Sunshield, The Art of Living

Lamellensysteem voor een asymmetrisch ramenspel

Doordat de schoorsteen in de voorgevel iets naar links is geplaatst, bestaat de woning uit twee asymmetrische delen. Beide gedeeltes beschikken over een raam, waarvan het linkerdeel een en al raam is. De rechterkant is voorzien van een smaller raam en is trapeziumvormig. Deze loopt door tot in de nok van het dak. Aan beide zijden van de schoorsteen is een lamellensysteem geplaatst. Met louver typen lamellen van Sunshield kun je de natuurlijke lichtinval regelen. Bovendien zorgt zonwering voor de verfraaiing van het moderne landhuis. Beide zonweringen hebben een eigen bediening, waardoor ze onafhankelijk van elkaar ingesteld kunnen worden. Een afstandsbediening maakt de eenvoudige bediening van de lamellen mogelijk. Zo zet je de zonwering helemaal open, helemaal dicht of op elke gewenste afstand daartussen.

Gemak van onbehandeld hout

De houten lamellen van deze villa zijn niet behandeld. Tijdens de ontwerpfase is deze keuze al gemaakt. Onbehandeld hout vergrijst namelijk na verloop van tijd en krijgt dan nog meer karakter. Dit is een natuurlijk proces onder invloed van zonlicht en weersinvloeden. Natuurlijk vergrijzen heeft een groot voordeel: je hebt er geen omkijken naar.

Editor: Media Team

Datum: 15-03-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Sunshield