Different Doors, sectionaaldeur, garagedeur

  • Different Doors B.V.
  • ‘t Inne 28
  • 6021 DA Budel

Houten sectionaaldeur | Different Doors

Voor dit bijzondere pand heeft Different Doors een moderne doch karakteristieke houten sectionaaldeur met bijpassende voordeur gerealiseerd. De garagedeur en de voordeur zijn voorzien van melkglas. Dit zorgt voor voldoende natuurlijke lichtinval in de garage en de hal van de exclusieve loftwoning.

Gevelbekleding

Behalve de garage en de voordeur heeft Different Doors ook de bijpassende gevelbekleding gerealiseerd. Er is gekozen voor hetzelfde materiaal waardoor de deuren één strak geheel vormen met de rest van de garage.

Sectionaaldeur

De elektrische sectionaaldeur bestaat uit 4 panelen en kan met één druk op de knop worden geopend. Doordat de deur zich naar boven opent wordt er ruimte bespaard in de garage.

Different Doors, sectionaaldeur, garagedeur

Houtsoort Iroko

Different Doors heeft voor de gevelbekleding, garage- en voordeur van deze woning de houtsoort Iroko gebruikt. Iroko is een sterke en zeer duurzame houtsoort die weinig ‘werkt’ en daardoor uitermate geschikt is als gevelbekleding of buitendeur. De prachtige goudbruine kleur geeft deze gevel een warme uitstraling.

Melkglas

Bijzonder aan dit project in Rotterdam is het melkglas dat in de garagedeur en de voordeur is verwerkt. Het HR++ melkglas is gelaagd dubbel glas en heeft dezelfde eigenschappen als doorzichtig dubbel glas. Het is speciaal ontworpen om de kou buiten en de warmte binnen te houden waardoor de woning goed geïsoleerd is. Het melkglas laat even veel licht door als normaal glas en geeft de deuren een prachtige uitstraling. 

Voordeur met driepuntssluiting

De voordeuren en garagedeuren van Different Doors zijn naast praktisch en uniek ook veilig. De motor van de Iroko garagedeur is voorzien van een beveiliging waardoor deze niet zomaar opgetild kan worden. De voordeur in dit project heeft een driepuntssluiting die er voor zorgt dat de voordeur op drie plekken beveiligd is, terwijl je hem met slechts één draai aan de sleutel op slot doet. 

Different Doors, sectionaaldeur, garagedeur

Alles is mogelijk

De garagedeuren van Different Doors worden op maat gemaakt. Hierdoor zijn de mogelijkheden onbeperkt. Wilt u een soortgelijke garagedeur maar in een andere houtsoort? Geen probleem! Alle garagedeuren kunnen in elke gewenste houtsoort geleverd worden. Het is ook mogelijk het Iroko hout te gebruiken voor een openslaande garagedeur of een zijwaartse sectionaaldeur. Wat u ook wenst, Different Doors maakt het mogelijk!

Tekst: Different Doors
Fotografie: Different Doors

____

Different Doors, houten garagedeur, sectionaaldeur

____

Meer projecten van Different Doors zien?