houten taatsdeuren, frits jurgens, luxe deuren

  • FritsJurgens
  • A. Einsteinlaan 1
  • 9615 Kolham

Houten taatsdeuren in exclusieve woonboerderij | FritsJurgens

De bewoners van deze woonboerderij in Utrecht wilden hun woning graag uitbreiden, maar wel het karakter behouden. Er is gekozen om de originele staat van het traditionele voorhuis ongewijzigd te laten. De historische elementen worden gecombineerd met nieuwe elementen. Zo heeft het achterste gedeelte een update gekregen wat betreft ruimte. FritsJurgens heeft taatsdeurscharnieren toegepast in de houten taatsdeuren, maar ook in de taatsdeuren van staal en glas. Een bijzonder aspect aan deze exclusieve woonboerderij is dat er wel geteld 30 taatsdeuren zijn gebruikt door de gehele woning.

Centraal in deze woning staat de scheidingslijn tussen binnen en buiten. De stijl die buiten heerst, de landelijke stijl, moet ook herkenbaar zijn in het interieur. BOOM Landscape, ZECC Architecten en ZW6 | Jeroen van Zwetselaar hebben dit tot in de perfectie gerealiseerd. Interieur en exterieur zijn één geheel geworden door verschillende toepassingen. De aanbouw aan de achterkant van de woning vormt een binnenplaats die zich uitstekend leent voor een terras. Om verbinding te creëren tussen binnen en buiten zijn er taatsdeuren geplaatst richting het terras die voorzien zijn van glas. Door te werken met grote raampartijen, wordt het omliggende landschap naar binnen getrokken.

houten taatsdeuren, frits jurgens, luxe deuren

houten taatsdeuren, frits jurgens, luxe deuren

Renovatie boerderij

Door de aanbouw is er significant meer volume toegevoegd aan de oorspronkelijke woonboerderij. In de aanbouw is er ruimte voor een garage, techniekruimte en zelfs een atelier. Dit is niet het enige bijzondere aspect aan deze woning. De woonboerderij is duurzaam en energie neutraal. De integrale benadering combineert de ambitie van een duurzame en energie-onafhankelijke woning met een uitgekiend ontwerp van het huis.

houten taatsdeuren, frits jurgens, luxe deuren

Taatsdeuren van hout

Zoals eerder al gezegd, was het erg belangrijk dat het interieur en exterieur in harmonie waren. Architect Jeroen van Zwetselaar (ZW6) heeft dit gerealiseerd door voornamelijk basismaterialen te gebruiken, denk aan hout, beton en staal. De houten taatsdeuren met scharnieren van FritsJurgens spelen hier een grote rol bij. De deuren verbinden de ruimtes met elkaar en door de deuren te sluiten of te openen wordt er een andere sfeer aan de ruimte gegeven. Een voordeel aan de taatsscharnieren van FritsJurgens is dat deze geschikt zijn voor heel divers gebruik van materiaal.

houten taatsdeuren, frits jurgens, luxe deuren

houten taatsdeuren, frits jurgens, luxe deuren

System M

Bij de geplaatste taatsdeuren is het scharniersysteem System M uit de lijn van FritsJurgens gebruikt. Het systeem zorgt dat de deur licht opent met een vloeiende beweging. Dicht gaan gaat (bijna) geluidloos zonder gebruik te maken van structurele elementen in de vloer en in het plafond. De resulterende maximale bewegingsvrijheid sluit perfect aan bij het ontwerp van deze exclusieve woonboerderij.

 

Tekst: Monique Jansen
Fotografie: FritsJurgens 

___

Meer projecten met een taatsdeur van FritsJurgens zien?
FritsJurgens, Taatsdeuren