houten terrasoverkapping , Van van Ee, the art of living

  • Van van Ee
  • Boylestraat 56
  • 6718XM Ede

Houten terrasoverkapping | Van van Ee

Is het volgende herkenbaar voor je? De (ver)bouw(ing) van je huis is klaar: de keuken is opgeleverd, de kozijnen zitten strak in de lak en je hebt de complete inrichting weten te balanceren tot een evenwichtig geheel. Nu kan het genieten beginnen! Tot de zon je naar buiten lokt en je eigenlijk geen fijne plek hebt om te zitten… Binnen is af, maar buiten matcht nog niet. Denk dan eens aan een houten terrasoverkapping van Van van Ee, dé specialist op het gebied van high-end tuinkamers en overkappingen. Hun assortiment en ervaring is zeer divers en uitgebreid, waardoor ze altijd een goed idee hebben dat past bij jouw wensen en huis.

Design en comfort

Een mooi voorbeeld is het project in Barneveld, de standplaats van dit prachtige bedrijf. Deze mensen wilden graag een moderne overkapping die best in contrast mocht staan van hun huidige huis. Vaak is juist een contrast een betere optie dan proberen in de buurt te komen van en dat dat nou net niet wil lukken. Zie hier een houten terrasoverkapping met geïntegreerde lamellen. Dit project laat zien dat design en comfort perfect samengaan. Er is gekozen voor een L-opzet, zodat er zowel een eettafel als een lounge gedeelte gerealiseerd kon worden. De eettafel zit comfortabel met een lekkere barbecue en het lounge gedeelte biedt de juiste zitruimte voor de borrel na de barbecue. Door de ruimte heb je keuze en mogelijkheden.

houten terrasoverkapping, Van van Ee, the art of living

houten terrasoverkapping , Van van Ee, the art of living

Controle over de zon

Bij het realiseren van deze houten terrasoverkapping is goed nagedacht over het gedrag van de zon. Bij het draaien van de zon, kom je vaak aan het slepen en stoeien met de zonbescherming. Met deze ingebouwde lamellen is dat probleem teruggebracht naar het minimale: één vingerbeweging aan het bedieningspaneel en de zon is volledig in jouw macht. Sluit de lamellen volledig voor een complete uitsluiting van de zon. Is dat te veel? Laat de lamellen dan ietwat openstaan voor slechts een demping van de zonnekracht.

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Van van Ee

_____

_____

Meer projecten bekijken van Van van Ee?