Houten vloer leggen: prachtig interieur met interessante houten vloeren

VloerenExclusief

Toen deze schitterende woning verbouwd werd was het noodzaak de gehele woning opnieuw in te richten. Om tot een nieuw, passend ontwerp te komen sloegen VloerenExclusief en Daphne van Daph.Studio hun handen ineen en dat resulteerde in een interieur waarbij lijnenspel, architectuur, kunst en maatwerk centraal staan. Dit is te zien aan de minimalistische stalen deuren, de kunst aan de muur en de plaatsing van verlichting. Ze kozen ervoor een houten vloer te leggen en deze te combineren met witte en donkere muren om zo een sterke basis te creëren. Al met al zorgt dit voor een prachtig totaalbeeld.

Houten vloer leggen, verbouwen, VloerenExclusief

Houten vloer leggen in versailles patroon

Beneden kozen ze ervoor een houten vloer te leggen met een Versailles patroon in 1 bis selectie. Dit zorgt ervoor dat de ruimte ietwat speelser aandoet en dat het geheel een nette en een klassieke touch krijgt. Het schilderij dat in de keuken hangt, past hier dan ook geweldig goed bij. Door dit patroon te combineren met een eigentijdse afwerking blijft de benedenverdieping zijn moderne, toegankelijke uitstraling houden. Een eigentijdse afwerking houdt in dat er wordt gekozen voor een moderne kleur en dat er geen veiling plaatsvindt aan de panelen voor een naadloze aansluiting.

Houten vloer leggen, verbouwen, VloerenExclusief

Houten vloer leggen met planken

Op de verdieping daarentegen werd gekozen voor een vloer met een rechte plank van 22 centimeter breed. Deze plank is een A selectie en dat betekent dat hier en daar wat noesten te zien zijn, voor een natuurlijke uitstraling, wat bij de Versailles vloer niet het geval was. Ook zijn de planken naar boven geschaafd om het natuurlijke aspect nog wat meer te benadrukken. Schaven zorgt er namelijk voor dat de tekeningen en vlammen van het hout naar het oppervlak komen. Een andere manier om de houten planken te voorzien van een natuurlijke uitstraling is het roken van de planken in een rookmachine. Dit werd tevens met de vloer van de benedenverdieping gedaan.

Editor: Media team

Datum: 30-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Daph.Studio #