Houten vloer, Pruysen Parket, The Art of Living 

  • Pruysen Parket
  • De Sluis 2
  • 4271 CZ Dussen (N-Br)
  • Contact:
  • Tel.: 0416 39 12 25
  • E-mail: info@pruysenparket.nl

Houten vloer met veel warmte | Pruysen Parket 

Ergens aan het water in Zuid-Holland ligt een schitterende villa. Tijdens de verbouwing kwam Pruysen Parket in contact met de eigenaren. Ze waren op zoek naar een nieuwe vloer met een warme en behaaglijke uitstraling. Mede vanwege deze kleurvoorkeur viel de keuze al snel op Amerikaans Noten. Deze houten vloer is warm donkerbruin en de kleurverschillen zijn minder groot dan bij Europees noten. De nerf is fijn tot matig grof en het spint is witachtig en is soms zichtbaar als een speels randje in de donkere vloer. Al met al een chic en modern houtsoort.  Zwartbruine vloeren zijn ideaal om contrasten mee te creëren. Ze doen het perfect in combinatie met muren in een lichte kleur. De vloeren zijn dan ook goed toe te passen in een moderne inrichting en geven de woning een warme en chique uitstraling. 

Houten vloer, Pruysen Parket, The Art of Living 

Niveauverschil accentueren 

Op de begane grond was er sprake van een niveauverschil. De wens van de klant was om alles in hezelfde houtsoort uit te voeren, maar ook om verschil aan te brengen tussen de twee niveaus. Na overleg en wat schetsen werd besloten om te kiezen voor zowel een rechte plank als een visgraat voor de houten vloer. Om een rustig en ruimtelijk effect ter creëren, werd gebruik gemaakt van grote afmetingen, namelijk 24 cm brede plankenvloer en een visgraat van 18×90 cm. De visgraat werd ook nog afgewerkt met een band van 18 cm breed. Om de mooie, warme kleur van het Amerikaans Walnotenhout nog meer kracht te geven, is de vloer behandeld met een hardwaxolie. Als finishing touchwerden witgelakteplinten geplaatst en werd het aluminium convectorrooster vervangen door een bijpassend Amerikaan Walnoot rooster. 

Houten vloer, Pruysen Parket, The Art of Living 

Meer over Pruysen Parket 

Pruysen Parket is een succesvol familiebedrijf dat al ruim 30 jaar garant staat voor eigentijdse collecties, puur vakmanschap en betrouwbaar advies. Gedreven en vol enthousiasme stellen ze dagelijks alles in het werk om de klanten naar volle tevredenheid te voorzien van een passend advies en de vloeren af te werken tot in het kleinste detail. Het team beschouwen de eigenaren als het hart van het bedrijf. Want aan hun inzet en betrokkenheid danken zij hun succes. De deskundige adviseurs en vakkundige parketleggers werken iedere dag nauw samen om voor jou het beste resultaat te realiseren. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Pruysen Parket

___

Pruysen Parket
___

Wil je meer projecten van Pruysen Parket bekijken?