houten vloer, pruysen parket, the art of living

  • Pruysen Parket
  • De Sluis 2
  • 4271 CZ Dussen

Passie voor een houten vloer | Pruysen Parket

Bij  Pruysen  Parket hebben ze een enorme passie voor hout. Ze waren dan ook uitermate enthousiast toen ze in contact kwamen met een opdrachtgever die bezig was met de bouw van een houten woning van de firma  Finnhouse®.  Finnhouse heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van duurzame houten villa’s en gebouwen. Wanneer er met hout gewerkt wordt, gaat dit hand in hand met en sfeervolle en warme uitstraling. Hout is dan ook de basis voor alle ontwerpen van Finnhouse. Dit houten vakwerk in combinatie met de grote glaspartijen geven de woningen een unieke en onmiskenbare (vakwerk)architectuur. Logisch dus dat het team van Pruysen voor het leggen van een houten vloer in zo’n Finnhouse snel warm te krijgen was!

houten vloer, pruysen parket, the art of living

Gezond voor mens en natuur

Het klimaat is onlosmakelijk verbonden aan alle natuurlijke processen op aarde én onze persoonlijke mentale en fysieke gezondheid. Laten we hier dus goed voor zorgen! Zowel bijPruysenParket alsbij Finnhouse® is ook jouw woonklimaat van groot belang. Dit is namelijk van directe invloed op jouw gezondheid. Houtbouw is hét ingrediënt voor een gezonde, bebouwde toekomst voor mens en natuur. 

houten vloer, pruysen parket, the art of living

Biofilie: natuurlijk ontwerpen

BijBiophilicDesign wordt ontworpen vanuit de affiniteit die mensen hebben met de natuur, wat leidt tot een omgeving waar jij je als bewoner prettig in voelt en die bijdraagt aan jouw welzijn en gezondheid.Biofilie, oftewelBiophillia, betekent letterlijk in het Latijns vertaald “Liefde voor het Leven”. Bioloog Edward O. Wilson legt het in zijn studie uit 1984 (Biophillia) uit als de aangeboren verbinding met de natuur, dat mensen van nature de neiging hebben een band te zoeken met de natuur. In de afgelopen decennia is in de wetenschap een groeiend besef ontstaan over deze goede relatie tussen mens, natuur en omgeving. BijFinnhouse® wordtBiophilicDesign als ontwerpstrategie gehanteerd.  

houten vloer, pruysen parket, the art of living

Een bijzondere vloer

Een dergelijke woning vraagt uiteraard ook om een schitterende vloer. Hier werd in overleg gekozen voor een 30 cm brede plankenvloer van Douglas hout afgewerkt in een lichte kleurtint. Zowel de begane grond als de bovenverdieping werden voorzien van deze vloerdelen. Als kers op de taart heeftPruysenvan de vloerdelen een schitterende bijpassende Z-trap gemaakt die ervoor zorgt dat de vloeren op de begane grond en op de verdieping naadloos met elkaar verbonden zijn. Nice factde gebruikte bouwmaterialen voor de houten vloer van deze woning hebbenzorggedragenvoor de opslag van ruim 75 ton CO2! 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Pruysen Parket

____

Pruysen Parket

____

Meer projecten van Pruysen Parket bekijken?