Houweling Architecten

Een villa moet écht als een thuis voelen. Architectuur gaat verder dan het bouwen van fysieke structuren; het gaat om het creëren van een ervaring, een plek waar mensen zich geborgen en gelukkig voelen. We willen bijdragen aan de mooie momenten die mensen beleven en dat doen we al bijna 50 jaar.

Informatie over Houweling Architecten


Unknown-1
previous arrow
next arrow

Houweling Architecten ontwerpt van binnenuit. Door te luisteren en ons in te leven in onze opdrachtgevers en hun behoeften vormen de wensen van de opdrachtgevers het ontwerp, het gebouw en de sfeer. Deze wensen visualiseren we en brengen we tot leven in een schetsplan, 3D-visualisatie en Virtual Reality. Zo verfijnen wij onze ontwerpen tot in perfectie.

Van binnenuit ontwerpen heeft niet alleen betrekking op ons ontwerpproces, maar ook hoe wij met hart en ziel vanuit onszelf werken. We luisteren aandachtig, zijn oprecht betrokken en willen voor iedereen een omgeving creëren waarin ze gelukkig zijn.

Tijdens het hele proces ontzorgen wij onze opdrachtgevers van kavel tot bouw. En ook na de oplevering zijn wij geïnteresseerd in hoe het leven in onze gebouwen wordt ervaren.

Interieur is ook onderdeel van het ontwerpproces. Materialisatie, kleurgebruik, textuur, akoestiek en sfeerbeleving zijn essentiële onderdelen van het totaalplaatje. 

Bovendien leggen we de nadruk op duurzaamheid en natuurbehoud. We hebben aandacht voor biodiversiteit, natuur inclusief bouwen en het gebruik van bio-based materialen. 

Maar we realiseren niet alleen villa’s. We streven naar diversiteit in onze projecten. Zo zijn we ook actief in zorghuisvesting, kantoren, bedrijfspanden en stedenbouw.