Hoveniers


Meer over Hoveniers

Tuin loungebank, ligbed voor in de tuin, tuinontwerper Toe aan een nieuwe tuin?

De tuin, de plek waar je even helemaal tot rust kan komen en gezellig met familie en vrienden kan zitten om te genieten van het mooie weer. Veel groen in de tuin is mooi, maar daar komt veel onderhoud bij kijken, dus dan maar bestraten? Nee, dat is ook zonde. Gelukkig kunnen we deze taak tegenwoordig uit handen geven om toch optimaal van de tuin te kunnen genieten. Al nagedacht over het inhuren van een hovenier die alles van A tot Z regelt? Niet alleen hulp bij het aanleggen van de tuin, maar ook bij het ontwerp en de keuze over bijvoorbeeld meubels, zoals een loungebank tuin of een ligbed tuin waar je niet helemaal uitkomt. Hoveniers zijn gespecialiseerd op veel gebieden en zijn de perfecte uitkomt voor de aanleg en het onderhoud van de tuin.

Een hovenier is een vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in zowel het onderhouden als aanleggen van tuinen en andere groenvoorzieningen. De opdrachten die zij uitvoeren verschillen per project en kan ook afhangen van het seizoen van het jaar. Denk aan taken zoals het geheel aanleggen van een tuin en het snoeien of kappen van bomen. Een hovenier zorgt ervoor dat jij je helemaal niet meer druk hoeft te maken over je tuin en nemen alle zorgen weg. Wanneer er iets gebeurt of fout gaat is de hovenier hier ook verantwoordelijk voor. Besluit je zelf de tuin aan te leggen en gebeurt er dan iets dan ben jij hier zelf verantwoordelijk voor. Ben jij een druk persoon en heb je er eigenlijk geen zin en tijd voor het onderhouden van de tuin, dan is het inhuren van een hovenier de uitkomst!

Het kiezen van de juiste planten voor in de tuin is niet zo makkelijk als het lijkt. Gooi deze wensen bij een hovenier op tafel en hij stippelt het voor je uit. Wil je graag planten die weinig onderhoud nodig hebben dan weet een hovenier precies waar je uit kan kiezen, met hun brede kennis over planten. Naast de keuze uit een plant moeten ze ook op de juiste manier aangelegd worden, een hovenier heeft ook hierin veel ervaring.

Vaak hebben hoveniers niet alleen te maken met tuinen maar ook met parken en gemeentes bijvoorbeeld. Een hovenier wordt regelmatig vergeleken met een tuinman, echter is het takenpakket van een hovenier breder dan die van een tuinman. Een hovenier kan bijvoorbeeld ook ontwerpen en advies geven over voor de inrichting van de tuin. Een tuin van begin tot eind realiseren doe je met een hovenier!

Ben jij nu een echte tuinier en vind je het ontwerpen van de perfecte tuin nog lastig, dan kunnen er altijd tuinontwerpers ingeschakeld worden. Als het ontwerp dan eenmaal ligt kan jij je handen in de tuinhandschoenen steken en zelf van start gaan.