Huis beveiligen, Pricewise, Alamsystemen, Kernbeslag op sloten, Inbrekers, beveiligingscamera

Huis beveiligen tegen inbrekers | Pricewise

Je moet er niet aan denken: bij thuiskomst van de vakantie blijkt dat er is ingebroken. Het is niet alleen de ellende die je hebt door de schade en de verloren spullen. Ook het idee dat er iemand in je huis is geweest tast het gevoel van veiligheid voor een tijd aan. Maar ook de financiële gevolgen kunnen zwaar wegen. Wanneer je huis niet goed verzekerd is, loop je het risico dat je niets uitgekeerd krijgt van de vermiste inboedel en beschadigde opstal. Hoe zit het met schade door inbrekers en hoe kun je de woning zo goed mogelijk beveiligen?

Schade door inbrekers
De methodes die inbrekers gebruiken zijn nooit veel veranderd. De eenvoudigste manier voor een inbreker om binnen te komen is door een deur die of raam dat niet goed is afgesloten. Ook het forceren van het slot door gebruik te maken van een koevoet of schroevendraaier is een veel toegepaste methode. Tegenwoordig wordt door inbrekers soms de Bulgaarse methode gebruikt. Hierbij zal de inbreker het cilinderslot afbreken. Dat is mogelijk, omdat bij oude sloten de deurplaat met een schroevendraaier kan worden open gemaakt. Kortom: alles om binnen te komen, ongeacht of er schade ontstaat aan jouw opstal.

Sluit een opstal- en inboedelverzekering af

Zorg dat je woning goed is verzekerd. Een opstalverzekering dekt de schade aan de woning zelf, ook bij inbraak. Wel moet je kunnen aantonen dat je de woning goed hebt afgesloten en het de inbrekers dus niet te makkelijk hebt gemaakt. Laat je bijvoorbeeld een deur of een raam openstaan als je van huis gaat en er wordt ingebroken, dan zullen er maatschappijen zijn die de schade dan niet uitbetalen. Hetzelfde geldt voor de inboedel en de inboedelverzekering.

Beveiligen van de woning

Het plaatsen van een goede buitenverlichting heeft een preventieve werking. Een inbreker zal zich wel tweemaal nadenken over de inbraak als het licht buiten fel gaat branden wanneer hij in de buurt van jouw woning komt. De ongenode gast zal niet graag in de schijnwerpers willen komen te staan. Zeker niet als er ook nog gebruik wordt gemaakt van een beveiligingscamera.

Beveiligingscamera

Het is belangrijk dat je kenbaar maakt dat je huis wordt beveiligd met beveiligingscamera’s. Door hiervan gebruik te maken heeft dat een preventieve invloed.

Hang- en sluitwerk

Het gebruiken van goed hang- en sluitwerk staat op de eerste plaats om inbrekers buiten de deur te houden. Het is belangrijk dat sloten, raamboompjes, raamgrendels en dergelijke voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zorg ervoor dat als je hang- en sluitwerk in de winkel koopt dat dit voorzien is van het keurmerk. Wanneer een inbreker moeilijk naar binnen kan, zal deze snel afhaken. Bij woningen die voor 1999 zijn gebouwd, is het verstandig om al het hang- en sluitwerk onder de loep te nemen.

Alarmsystemen

Er zijn tegenwoordig ingenieuze kostbare alarmsystemen te koop. De meerwaarde van zo’n systeem met doormelding is beperkt. Het kan nog wel 10 minuten duren voordat de politie na de melding ter plaatse is. Je kunt beter voorkomen dat inbrekers binnenkomen. Wanneer er inbraak wordt gemeld, is de inbreker vaak al binnen. Dat moet je nu juist proberen te voorkomen

Kerntrekbeslag voor sloten

Kerntrekbeslag is een veiligheidsbeslag. Het is ook een belangrijke manier om inbrekers af te slaan. Het is opgebouwd uit een binnen- en buitenschild. Hierbij is de cilinder helemaal met een metaal omsloten. Een inbreker kan de cilinder niet uit het beslag trekken. Het buitenschild wordt vanaf de binnenzijde vastgeschroefd. Het buitenschild kan dus niet vanaf de buitenzijde losgeschroefd worden.

Zomervakantie voor de deur
Met de zomervakantie voor de deur is het handig om de woning goed te beveiligen. Het vervangen van sloten en plaatsen van alarmsystemen zal niet snel op korte termijn worden uitgevoerd. Wat je wel kunt doen zijn de volgende dingen:
– Buren en vrienden een oogje in het zeil laten houden
Ramen en deuren goed sluiten
– Waardevolle spullen goed opbergen en vooral niet in het zicht laten liggen
– Buitenverlichting met een sensor inzetten en/of verlichting instellen tijdens avonduren
– Niet op social media delen dat je op vakantie gaat

 

___

Graag meer blogs van Pricewise bekijken?

Huis beveiligen, Pricewise, Alamsystemen, Kernbeslag op sloten, Inbrekers, beveiligingscamera