Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

Huis met lef | Hemels Wonen

Dit project van Hemels wonen is een huis met lef. Nieuwe, grotere ramen zorgen voor extra daglicht binnen en de complete indeling werd veranderd. Zo bevond zich eerder een garage op de plaats waar zich nu de slaapkamer bevindt. Hemels Wonen bekommerde zich werkelijk om alles: van de indeling tot de materialen, de kleuren, de meubelen, de accessoires en zelfs het lichtplan. Ook bij het ontwerp van de tuin keken ze mee, zodat alles mooi in het gehele plaatje past.

Veel hout

Binnen in en buiten de woning valt het gebruik van veel hout direct op, maar dat is nu een stuk minder dan het was. Hemels Wonen heeft smaak aangebracht door lef te tonen en afstand te nemen van de gele balken en de zware, overweldigende sfeer. Mooie elementen hebben ze juist behouden. Er zijn voorzetwanden geplaatst waar installaties achter weggewerkt konden worden, het hout werd gestraald en er werd kleur toegevoegd.”

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

Huis met lef

De turquoise bank in de woonkamer mag gerust een keuze met lef genoemd worden die de meeste mensen niet snel zullen maken. “En toch kan dit huis wat lef hebben”, zegt Judith de Greef van Hemels Wonen. “Bij onze ontwerpen kijken we heel erg naar het huis en de bewoners. Een huis hoeft niet bijzonder te zijn, maar dat kunnen we het wel maken met het interieur.”

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

Opengewerkt dak

De woning doet ontzettend ruim aan door een praktische en ruimtelijke indeling met een keuken waar het dak is opengewerkt tot in de nok. Achter een houten balustrade zien we de bovenverdieping liggen. Daaraan werd weinig veranderd.

De tegelvloer is op maat gerealiseerd door van Beek Afbouw & Montage. Deze tegelvloer zorgt voor een mooie basis.

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

De opzetkommen voor de badkamer zijn geleverd door Villeroy & Boch, al het gehele tegelwerk is op maat gerealiseerd door van Beek Afbouw & Montage.

Mannelijke uitstraling met leer

Aan de andere zijde van de woning bevindt zich een slaapkamer met badkamer. De woning straalt luxe uit, is ingericht om te genieten van het leven en is ook nog eens praktisch. Judith en haar team durven gewaagde keuzes te maken, dat zien we in ieder vertrek terug. Zo is er leer te vinden op het keukenblad en ook in de huiskamer vinden we leer terug in de bekleding van de planken. In de badkamer staat een poef gemaakt van leer. Zelfs de traptreden op de trap naar boven zijn bekleed met leer. Het zorgt voor een mannelijke uitstraling, wat in de badkamer nog eens extra wordt aangezet door de stalen wand om de douche heen.

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

De exclusieve deurgrepen zijn afkomstig van Dauby uit Antwerpen, België.

Luxe wellness

Nemen we de trap naar beneden, dan komen we in een luxe kelder terecht met een sauna, een centrale jacuzzi, een Turks stoombad en een douche. En dan te bedenken dat dit voor- heen niet meer was dan een betonnen bak. Om de luxe wellness bij de rest van het huis te betrekken, hebben ze het hout terug laten komen in de wand. Het plafond is naadloos zwart, wat een intieme sfeer geeft en zorgt voor een goede akoestiek. Er zijn geen ramen, dus de verlichting was van groot belang.

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

De wellness kelder is op maat gerealiseerd door VSB Wellness uit Diessen.

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

De schitterende tuin is ontworpen en aangelegd door Abrahams Hoveniers uit Biest-Houthakker.

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

Huis met lef, Hemels Wonen, landelijk, interieurdesign

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Meer projecten bekijken van Hemels Wonen?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media