Ibiza-sfeer aan de Nederlandse kust

RAVEN interieur

Een ‘beachy vibe’ is de eerste associatie bij binnenkomst in dit appartement met een entree met houten bankje met gevlochten zitting, sfeervolle verlichting en een lichte eiken plankenvloer. En dat is precies de bedoeling van interieurarchitect Stefan van Ravenhorst. Het gedateerde appartement ging volledig op de schop met als resultaat een nieuwe indeling en dito interieur. Projectleider Mark van Ravenhorst die de volledige project- coördinatie tot in de kleinste details voor z’n rekening neemt: “We hebben alles vervangen behalve deze vloer. Die lieten we grondig opknappen en lichter maken zodat hij goed past bij de rest van het interieur met natuurlijke materialen en voornamelijk lichte tinten.” 


Keuken

ruimte, interieurdesign, RAVEN, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Stalen deuren

CLOOZ Doors

Keukenblad

Hasper Natuursteen

Keuken- en interieurbouw

Larino Interieurs

Lederen bekleding keuken

Alphenberg Leather

Met z’n allen op de royale bank 

Via de taatsdeur met mat grijze kozijnen kom je in de woonkamer. Door het glas vang je al een glimp op van deze lichte leefruimte met balkon en een grote glazen pui met lichtgrijze kozijnen. Er staat een grote uitnodigende elementenbank met in de hoek een ronding, die ongetwijfeld de favoriete plek is van het gezin. De bank is geplaatst op een sfeervol karpet dat op maat is samengesteld met drie kleurvakken. De tv hangt boven een plateau van schitterend donker marmer. Stefan: “De opdrachtgevers gaven ons enorm veel vertrouwen en vrijheid. We hebben dit marmer voor hen geselecteerd en ook bij de koffiepantry en een spiegelwand geplaatst.” De woonkamer wordt optisch van het eetgedeelte en de keuken gescheiden door een roomdivider met lamellen van eikenhout. Verticale belijning is een terugkerend onderdeel in het interieurontwerp: zo is het bijvoorbeeld in het hout van de keukenfronten toegepast, in glazen kastdeuren en in geribbelde wandafwerking. 


Woonkamer

ruimte, interieurdesign, RAVEN, The Art of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Karpet

Van Besouw

Meubilair

Passé partout

TV meubels

Hasper Natuursteen

Aannemer

RR Bouw & Renovatie

Eten aan de bar of ronde tafel 

De eethoek bestaat uit een grote ronde eettafel van licht eikenhout en zes stoelen met een zachte bouclé- stof en zwarte ranke poten. Tegenover de tafel, naast de toegang tot de slaapkamers en badkamers, is een plafondhoge kast ingebouwd met een verticaal geribbeld patroon in het matte glas en ingebouwde verlichting. Het kookeiland in de keuken is uitgevoerd met een exclusief, licht getint marmerblad. Stefan: “We hebben dit marmer van een extra toplaag laten voorzien in een matte variant, waardoor het goed beschermd is en niets afdoet aan het materiaal.” Een ander opvallend detail is de lichtgrijze kastenwand met grafische, ronde patronen. “Onze opdrachtgever had ons enkele afbeeldingen laten zien ter inspiratie, waar grafische patronen in voorkwamen. We vonden dit heel goed passen voor deze kast”, vertelt Stefan. In lijn met de Ibiza-sfeer van de woning, is naast de kastenwand een ronde toog gemaakt boven ingebouwde eiken planken; er vlakbij hangt een sierlijk gevlochten wandornament. 


Bovenverdieping

ruimte, interieurdesign, RAVEN, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Plaatmateriaal

DecoLegno

Aannemer

RR Bouw & Renovatie

Hotelchic douchen en slapen na een dagje strand 

De opdrachtgevers wilden graag drie slaapkamers, waarvan twee voor de kinderen en daarnaast twee badkamers. De indeling werd daarvoor flink aangepakt. De ouderslaapkamer is ingericht met rustige lichte tinten en behang met een opvallend patroon van jute. De op maat gemaakte eikenhouten nachtkastjes hebben een ‘soft close’ en in facet afgewerkt lades. Zo’n afwerking is ook toegepast voor de kastenwand die deel uitmaakt van de open ruimte naast de slaapkamer waar zich ook de dubbele wastafel van marmer met verzonken lades bevindt. De messing kranen, spiegels en spots geven het geheel een chic accent. De ruimte loopt over in een ruimte met een toilet en een dubbele douche met lichtgrijze keramische tegels. Doordat alles in de open ruimte in elkaar overloopt, is een ware hotelbeleving gecreëerd. De kinderbadkamer heeft twee aparte douches, een toilet, grote wastafel en ook nog een bad. 

Schot in de roos 

Stefan die al jaren ontwerpt, vertelt over de oplevering: “Ik ben niet eerder zo gespannen geweest voor een oplevering. Omdat we zoveel vrijheid kregen en de opdrachtgevers tijdens de verbouwing niet kwamen, hing er veel van de onthulling af.” Mark: “We hadden maar een week of tien de tijd van sloop tot oplevering wegens de regels die daarvoor hier gelden. We werken alleen met partners waarvan we weten dat ze goed werk leveren en net zoveel om detaillering geven als wijzelf.” De opdrachtgever zelf vertelt: “Ik kende Stefan al omdat hij een keer een bedrijfspand voor mij heeft ingericht. Doordat we heel goed op één lijn zitten en hij goed begrijpt wat wij belangrijk en mooi vinden, durfden we veel uit handen te geven nadat we de basis voor het ontwerp goed hadden doorlopen. Ook de gestructureerde begeleiding naar aanloop en tijdens de renovatie door Mark gaf ons veel rust. We hadden er geen omkijken naar terwijl er zo ontzettend veel moest gebeuren.” De oplevering zelf bleek een groot succes. “Wat RAVEN heeft gerealiseerd overtrof, zelfs na de fotorealistische beelden, onze verwachtingen tijdens de oplevering. We zijn er echt ontzettend blij mee, het is een schot in de roos.” 

Editor: Media team

Datum: 13-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Peter Baas