Droomvilla, JSPR, the art of living
Droomvilla, JSPR, the art of living
Droomvilla, JSPR, the art of living
Droomvilla | JSPR
Droomvilla | JSPR
Droomvilla | JSPR
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Iconische droomvilla met internationale allure | JSPR en WillemsenU

Een modern gebouw met natuurlijke uitstraling en mid-century-invloeden: zo luidde de woondroom van Jasper van Grootel, oprichter van design verlichtings- en interieurstudio JSPR – en zijn vriendin en rechterhand Eva Oude Blenke. Om de woondroom tot leven te wekken, werd de expertise ingeschakeld van architectenbureau WillemsenU. In samenwerking met het bureau ontstond een iconisch gebouw, een ware droomvilla, die perfect in de omgeving is ingebed en niet onderdoet voor een luxe villa in de heuvels van California. Magazine The Art of Living kreeg een exclusief kijkje in het werkelijk fantastische geheel, dat gecompleteerd wordt door oogstrelende custom-made verlichtingselementen en interieurobjecten van JSPR zelf.

Droomvilla, JSPR, the art of living

Parketvloer: Hout en Steen.

Decoratie: 123Planten. Meubels, Decoratie: Vermissen Holding. Haard (gas): De Salamander Openhaarden. Klimaatbeheersing: Airco Centrale.

Droomvilla, JSPR, the art of living

Zithoek: Flexform. Verlichting: JSPR. Natuursteen: NV Brachot-Hermant/Beltrami.

 

Loftgevoel met ingetogen luxe

Op de begane grond zijn de leefruimtes gesitueerd, zoals een riante keuken, eetkamer en living. De smaakvolle inrichting van deze droomvilla ademt een sfeer van ingetogen luxe, die wordt gecompleteerd door een unieke panoramisch uitzicht op de buitenruimte. Jasper: “We hebben er bewust voor gekozen om de leefvertrekken in een open ruimte samen te brengen, waardoor – zeker in combinatie met de hoge plafonds – het idee van een loft wordt gewekt. Om het geheel niet kil te laten aanvoelen, hebben we in de vloeren gespeeld met hoogtes, waardoor direct meer afbakening tussen de verschillende functies zoals eten, koken en relaxen, is ontstaan. Ook het op maat ontworpen haardmeubel is vanuit dezelfde gedachte gecreëerd en heeft – naast sfeermaker – een belangrijke functie als roomdivider.”

Gietvloer: DRT Gietvloeren. Groene wand: Vertical Gardens. Kokendwaterkraan: Quooker. Natuursteen: Grillo Natuursteen. Interieurbouw keuken: Blokmeubel. Keuken: BSH Huishoudapparaten B.V.

Droomvilla, JSPR, the art of living

Audio: Void Acoustics Benelux. Ontwerp bar: V3RS. Interieurbouw (bar, bioscoopwand, kasten): Mbrs-Interiors.

 

Lichte ruimtes

De ruimtes zijn extra licht dankzij een lichtstraat in de entreeruimte, waar zich tevens een voorkamer bevindt. Vanwege het hellende karakter van de kavel is deze ruimte hoger gelegen vanaf de grond. Dankzij de combinatie van grote raampartijen en weelderige beplanting aan de buitenzijde heb je het gevoel dat deze ruimte deel uitmaakt van de natuur – wederom een mooi voorbeeld van het samenspel tussen binnen en buiten.

Electro/domotica: Electon. Trap & balustrade: BTM Bas Timmermans Metaal. Fitness: Technogym.

Droomvilla, JSPR, the art of living

Kranen: JEE-O. Tegelwerken: Van Hoof.

 

Eigen designs komen tot leven

Aan de werkelijk schitterende aankleding is duidelijk op te maken dat Jasper en Eva thuis zijn in de wereld van design en interieur. “Eigenlijk geeft ons huis een heel goede impressie van de objecten die we met JSPR voor klanten kunnen realiseren,” vertelt Eva. “Diverse verlichtingsarmaturen zijn speciaal voor ons huis ontworpen, andere items zijn onderdeel van een (eigen) collectie die we in verschillende uitvoeringen aanbieden. Daarnaast heeft Jasper veel vaste meubels zelf ontworpen, zoals het haardmeubel, de kasten en de keuken. Ook de eettafel Arctic Rock is door Jasper zelf ontworpen. Het is bijzonder om te zien hoe ons werk in deze droomvilla tot leven komt.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr. 5 2020
Fotografie: Hans Gorter

_____
Wil je meer projecten zien van JSPR en WillemsenU?