Iconische oven in schitterende retraite 

Gaggenau

Ver boven de poolcirkel heeft Snorre Stinessen een schitterende retraite gebouwd te midden van de ruwe schoonheid van de noordelijke Noorse kust. De Aurora Lodge is zowel een chalet als een thuis en wordt gedeeld door vijf eigenaren. “Het is een toevluchtsoord. Een plek om op te gaan in de natuur en je los te koppelen van de hectiek van het alledaagse leven.” Om de keuken mee te laten doen in deze unieke setting, is gekozen voor apparatuur van Gaggenau. Vooral de oven, een herboren icoon, is simpelweg magnifiek! 

Oven, keukenapparatuur, The Art of Living

Eén met de natuur 

Snorre wilde niet per se iets oogstrelends bouwen; het was vooral belangrijk dat het goed in de omgeving paste: “We wilden niet alleen een gebouw maken dat op zou gaan in de omgeving, maar ook in het ontwerp laten zien dat het gebouw één is met de natuur.” Snorre geeft toe dat hij met een ambitieus plan op de proppen kwam.  

De place (you want) to be 

De losstaande keuken is als een sociaal observatorium en dient als de belangrijkste gemeenschappelijke ruimte. Het was moeilijk om de functionele en esthetische aspecten van de keuken onder te brengen in een kamer die letterlijk meedeint op de wil van het landschap. Het resultaat is een keuken die op schitterende wijze voldoet aan alle functionele behoeften, met een EB333 als pronkstuk aan het eind van het kookeiland, met de werkbladafzuiging, inductie- en gaskookplaat van de Vario 400 Serie.  

Oven, keukenapparatuur, The Art of Living

Gaggenau-icoon 

Hobbykoks dromen ervan en professionele koks willen hem thuis hebben: de EB-oven is al meer dan 30 jaar een van de Gaggenau iconen. Deze oven is een 90 cm breed bewijs van het verschil, de geschiedenis en traditionele avant-garde van Gaggenau. Absoluut individueel, onderscheidend en iconisch en het middelpunt van de keuken. In een wereld van machinaal geproduceerde apparaten is deze oven voornamelijk met de hand gemaakt. De vaardige handen die de materialen van hoge kwaliteit aanraken, geven deze oven iets wat op een ziel lijkt. Tel daar een indrukwekkend design en onwankelbare prestaties bij op en je hebt alle elementen van een klassieker. 

Editor: Media team

Datum: 15-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Gaggenau

Fotografie: Gaggenau