IJzeren hekwerk als beschermheer van de villa

DJS Hekwerken

Als je aankomt bij deze villa, die ontworpen is door architect Marco van Veldhuizen, dan herken je meteen de vormen die hij kiest. Ietwat verhoogd gepositioneerd lijkt de gigantische villa bijna zelfstandig te zweven boven een ruim perceel. Er moet gezegd worden dat de Ferrari en Porsche die voor de deur staan ook bijdragen aan de allure die de villa uitstraalt. Het is een indrukwekkend plaatje, gerealiseerd door de vakmensen van HaBé Bouwen in Stijl. Wat deze villa compleet omsluit is het ijzeren hekwerk van DJS Hekwerken, waardoor de villa haar eigen beschermheer heeft. De gigantische toegangspoort is veilig, maar geeft stiekem de villa ook meer cachet.  

Ijzer hekwerk, DJS Hekwerken, poort, The Art of Living

De charme van lamellen 

Horizontale lamellen als gevelbekleding zien we steeds vaker in de ontwerpen van moderne villa’s terugkomen. Het zorgt voor een optische afscheiding en beperkt vaak de inkijk, waardoor de privacy vergroot wordt. Daarbij hebben lamellen ook een zeer hoge esthetische waarde, omdat ze het ontwerp speelser en dynamischer maken. Het mooie van het ijzeren hekwerk is dat het ontwerp ervan helemaal toegespitst is op de architectuur van de villa, met in het bijzonder de lamellen van de toegangspoort. De elektrische toegangspoort bestaat namelijk ook uit verticale lamellen van optisch dezelfde dikte, afstand en kleur. 

Meer over DJS Hekwerken 

Een stijlvolle poort of ijzeren hekwerk markeert niet alleen de grens van een perceel, het is ook een sieraad voor de woning. Daarmee is het bepalend voor de eerste indruk van bezoekers en voorbijgangers. Bij het ontwerpen, maken en monteren daarvan komen klassieke ambacht en moderne technieken samen. DJS Hekwerken doet dat al bijna vijfentwintig jaar met oog voor élk detail en volgens een unieke, zelfontworpen werkwijze. Wat de werkwijze van DJS uniek maakt, is dat alle werkzaamheden in de eigen werkplaats plaatsvinden. Het hekwerk komt compleet met fundering, gemonteerde poort en elektrische componenten bij de klant aan. Het voordeel daarvan is dat het plaatsen van de poort binnen één dag gebeurt. Zo wordt de overlast voor de klant tot een minimum beperkt. 

Editor: Media team

Datum: 14-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Jurrit van der Waal