bostuin, jaap sterk, the art of living

  • Jaap Sterk
  • De Bouwkamp 10
  • 6576 JX Ooij

Imposante bostuin omsluit royale villa | Jaap Sterk 

Een bostuin met als uitgangspunt rust en eenvoud: zo laat deze tuin van Jaap Sterk Exteriors zich het beste omschrijven. De tuin dateert uit 1999 en geeft daarmee eens te meer aan dat de tuinontwerpen van Jaap Sterk tijdloos zijn. Het goed doordachte tuinontwerp is een aanvulling op de prachtige villa en de omringende natuur.  Hij is geen stylist, maar een architect. Hij ziet het geheel. Zijn handtekening: een harmonisch geheel van rust en eenvoud. Minimalisme is zijn fort, maar de strakke lijn is nergens dominant. Immers: minimalisme floreert dankzij subtiele contrasten. Een ontwerp van Jaap Sterk staat nooit op zichzelf – zoals ook jouw tuin niet op zichzelf staat. De ontwerpen stralen dan ook ultieme rust uit, waardoor een tuin ontwerp door deze tuinarchitect een fijne aanvulling is op de woning.  

bostuin, jaap sterk, the art of living

bostuin, jaap sterk, the art of living

Parkachtige uitstraling

De bewuste keuze voor natuurlijk en in bostuinen veel voorkomende beplanting zorgt voor een harmonieus en parkachtige uitstraling van de tuin. Veel Rhododendron, Huls, Taxus, Hortensia en Varens zijn gebruikt om dit eindresultaat te bewerkstelligen. Heel bewust is er gekozen om zich te beperken tot maar één terras aan de achterzijde van de woning. Dit terras dat overschaduwd wordt door twee kandelabervormige platanen is groot genoeg om eten, loungen en koken te combineren. Dit is dan ook bij uitstek de centrale plek in de tuin voor een heerlijk buitenleven.   

bostuin, jaap sterk, the art of living

bostuin, jaap sterk, the art of living

Vijver

Het loungegedeelte van deze bostuin bestaat uit twee grote Dedon banken en een Zeno openhaard op gas. Om de kussens van deze opstelling niet iedere keer naar binnen te moeten leggen is gekozen voor een Ocean Master MAX cantilever van Tuuci parasols. Koken gebeurt in een zeer ruime buitenkeuken van Barts Outdoor Kitchen met Pizzaoven, Greenegg en teppanyaki grill. Je ziet hier op de achtergrond een zwemvijver voor een verfrissende duik op zomerse dagen. Het op natuurlijke wijze gezuiverde water zorgt voor een heerlijk gevoel van ontspanning. Op de voorgrond van de vijver tref je een beeld van kunstenares Judith Wiersema dat deze vijver complementeert. 

bostuin, jaap sterk, the art of living

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

tuinaanleg, tuinen, tuin ontwerpen, tuin aanleggen, exclusieve tuin, the art of living

___

Meer projecten bekijken van Jaap Sterk?