Imposante moderne villa mét schuin dak

Vroom Bouw

Optimaal begeleiden en ontzorgen van de klant in de exclusieve villabouw, dat is in essentie wat Vroom doet. Met een team van architecten, binnenhuisarchitecten en tuinarchitecten zorgt dit bedrijf voor een zo zorgeloos als mogelijk verloop van de realisatie van een villa, van eerste schets tot daadwerkelijk wonen. Bij de realisatie van deze moderne villa in een lommerrijke buurt was Vroom dan ook nauw betrokken.


Exterieur

The Art of Living, Vroom bouw, Moderne villa

Volledige ontzorging

The Art of Living spreekt een van de adviseurs van Vroom bij de bewoners thuis. Hij vertelt: “Voor deze villa heeft een van onze architecten het ontwerp verzorgd en de aansturing van diverse leveranciers. Daarnaast was ik gedurende het hele ontwerp- en bouwproces aanspreekpunt. De bewoners hebben ook zelf met leveranciers samengewerkt.” Omdat de bewoners aangaven een kubistische stijl te prefereren, kwam Vroom met hun architect die daarin is gespecialiseerd. “Als er zo’n duidelijke wens is, hoeven we niet met bij wijze van spreken tien architecten te komen. Dan komen we gelijk met een ervaren architect voor deze woonstijl. Wij doen deze zoektocht voor de toekomstige bewoners. Klikt het niet, dan stellen we een andere architect van Vroom voor.” De bewoner vertelt: “Hoewel ik in de praktijk veel met de bouwer van de woning te maken had – een partij waar we ook tevreden over zijn – was het heel makkelijk dat ik Vroom kon bellen die het geheel steeds overzag. Op momenten dat er veel beslissingen moesten worden genomen,
hadden we dan ook regelmatig contact en kwamen er zo nodig ideeën of oplossingen van Vroom.” De bewoonster: “Vroom had veel ideeën over hoe ze in Duitsland bouwen en dat werd meegenomen in oplossingen. De muren zijn daardoor bijvoorbeeld extra dik en goed geïsoleerd.”


Benedenverdieping

The Art of Living, Vroom bouw, Moderne villa

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Keukenapparatuur

Gaggenau

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Gescheiden en toch verbonden

De entree van de villa geeft een open, welkom gevoel en laat al een deel van de living en de tuin zien dankzij de grote zwarte stalen taatsdeuren. Deze taatsdeuren en de witte muren hebben een moderne uitstraling, perfect passend bij het exterieur van de villa. Hoewel de hardere materialen zoals glas en een gietvloer de overhand hebben, wordt het geheel verzacht door het toegepaste eikenhout voor de garderobe en de nissen. De entree beschikt ook over een indrukwekkende, haast futuristische ‘zwevende’ trap van eikenhouten treden, ingeklemd tussen enerzijds de wand en anderzijds glas. Het glas loopt door in de balustrade op de eerste verdieping. Bijzonder is dat balustrade aan de andere zijde een raam heeft en nog een vide. Aan die zijde is er uitzicht op de begane vloer en de riante tuin. Zo is er ook een loopbrug ontworpen, die de vleugel van de ouders en de vleugel van het kindergedeelte met elkaar verbindt.

Voorbij de taatsdeuren van de entree kom je in een ruimte die aan de ene kant naar de keuken en bijkeuken leidt en aan de andere kant naar de zithoek en separate lounge. De bewoonster vertelt over deze laatste twee ruimtes: “Mijn man en ik zitten vaak bij de haard, terwijl de kinderen hiernaast tv-kijken.” Doordat beide relaxruimtes van elkaar gescheiden worden door dubbele taatsdeuren, kunnen de gezinsleden elkaar toch zien terwijl ze ongestoord van de verschillende ruimtes gebruikmaken. De zithoek bij de inbouwhaard is net als de rest van de woning ingetogen
ingericht met verschillende grijze en aardse tinten. Meerdere kozijnen laten het daglicht ruim binnenvallen en een deur biedt toegang tot de tuin. Zo betreed je direct het terras met het aangrenzende zwembad. Ook vanuit de tv-ruimte kun je de tuin in lopen. Vanaf de comfortabele loungebank daar, kijk je naar het grote tv-scherm en zit je midden in de klanken van de geluids- installatie. Ook deze ruimte is in lichte, rustige tinten ingericht en bevat veel raampartijen.

In de keuken ligt net als in de rest van de woning een taupe gietvloer met verwarming en koeling. “We kunnen het hier echt goed koelen en hebben dus ook geen airco nodig”, vertelt de bewoonster. “Het verwarmen duurt echter soms wat te lang door de combinatie van warmtepomp met vloerverwarming, maar dan zetten we de open haard aan en gaat het snel doordat onze woning zo goed geïsoleerd is”, licht de bewoner toe. De keuken is een juweeltje met een kookeiland dat de
aandacht vraagt dankzij de fronten van gerookt eiken, waarvan de belijning om de hoek doorloopt. Ook de organisch gevormde hanglampen geven het kookeiland extra allure. Lampen die overigens ook voor een van de kroonluchters in de living zijn toegepast. De rest van de keuken is ingetogen met witte hoogglansfronten, een wit werk- blad en zwarte barkrukken. De wijnkast en inbouwovens met deuren in roestvrijstaal springen ook in het oog, in de verder witte keuken- wand met koffienis. In het verlengde van het keukeneiland kan het gezin tafelen aan de ronde tafel die wordt verlicht door een prachtige messing lamp.


Tuin

The Art of Living, Vroom bouw, Moderne villa

Modern en ruim

Op dit kavel lagen decennia terug nog tennisbanen, behorend bij het naburige hotel. De bewoners hebben in eerste instantie overwogen om de jarenvijftigwoning die er later is gebouwd te renoveren en verbouwen, maar kozen uiteindelijk voor een volledige nieuwe woning. Vroom vertelt: “De villa is uitgevoerd met donkere, moderne dakpannen en contrasterende gestucte, witte muren. Het accoyahout geeft een extra mooi accent aan de woning.” Hoewel het oorspronkelijke ontwerp van de kubistische villa niet uit de huidige drie, maar uit twee etages en een plat dak bestond, kozen de bewoners toch voor een derde verdieping met een schuin dak. De bewoonster: “We zijn blij met de extra ruimte die dat ons geeft. We hebben daar nu niet alleen een ruimte voor de kinderen, maar ook sportapparatuur, een speel- en muziekruimte, wasruimte en opbergruimte.” De bewoners kunnen kunnen niet alleen genieten van hun villa, maar ook van de riante, moderne tuin, die ze onder architectuur lieten aanleggen. Vanuit het chique zwembad stap je zo de
overkapping met houten vlonder op. En of je nu wilt eten of lekker loungen in de zon of schaduw: er is keuze uit meerdere terrassen en grasvelden. De tuin is ook nog eens groen en wordt omgeven door hoge bomen. En dat alles in de Randstad.

Editor: Media team

Datum: 23-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jarno van Meerten