Imposante villa herrezen als een feniks

Studio LIV

Tijdloos, elegant en luxueus, het is de signatuur van StudioLIV. Interieurdesigner Linda Verlouw ontwerpt interieurs die feilloos passen bij het karakter, de levensstijl, het dagritme en de smaak van haar opdrachtgevers. In de uitgebalanceerde en functionele ruimtes is thuiskomen een vanzelfsprekendheid. Voor de bewoners van deze villa was dat wat ze zochten nadat hun vorige woning ten onder was gegaan in de vlammen: een nieuw thuis. Opnieuw beginnen, maar ook opnieuw ontwerpen, was in dit geval nóg uitdagender dan wanneer je echt bij nul begint. StudioLIV is er glansrijk in geslaagd deze villa uit de as te laten herrijzen. 


Woonkamer

Villa, interieurontwerp, Studio LIV

Alle leveranciers van de woonkamer

Betonvloer

BETONLOOX by Gerard

Wandlampen

Jacco Maris Design

Benson Curved modular sofa & Heddix coffee tables

Rapture

Bank

Macazz

Salontafel

Dami Luxury Interior

Decoratief stucwerk bad, trappen & muren

Ten Napel – Studio of Structures

Taatsdeuren

Staalhandel Van Zijl

Nieuwe insteek

De keuze om te blijven was gemaakt. Ook nu dat betekende dat het gezin weer een aantal jaar in de verbouwing zou zitten. Zakelijk kwamen de bewoners bij Kabaz terecht, de architectuurstudio die het exterieur en de ruwbouw uittekende. “Ook al waren we helemaal in de wolken met ons oude huis, we wilden tóch iets anders, zodat het ook echt als een nieuw begin zou voelen”, vertelt de bewoner. Dat weerspiegelt zich in de indeling. Van de oude woning is geen enkele muur overeind gebleven. Ook qua interieur is de nieuwe woning niet te vergelijken met de voorgaande. StudioLIV was van de eerste schets tot de laatste styling betrokken. “Het was zeker uitdagender om een ontwerp te maken waaraan zoiets gruwelijks als een brand is voorafgegaan”, vertelt Linda, “maar dat is ook mijn kracht. Ik ben een gevoelsmens en dat maakt mij des te gedrevener om een prachtig thuis te creëren voor mijn opdrachtgevers. 


Keuken

Villa, interieurontwerp, Studio LIV

Alle leveranciers van de keuken

Maatwerk natuursteen

Schoenmakers natuursteen

Hanglampen

NILA

Interieurbeplanting

Silkcreators BV

Interieurbouw

Heri Projecten

Installaties elektra & verlichting

Visser Elektrotechniek

Hier wonen is een voorrecht  

De entree zet meteen de toon van wat een nieuw begin voor deze bewoners betekent. Wát een binnenkomer. De hoogte en grootte van de ruimte laten je verwonderd rondkijken. Ontspannende muziek klinkt uit ingenieus weggewerkte speakers in de muren en een zacht, fris parfum prikkelt je zintuigen. Als eerste glijdt je blik over de gigantische trap, die links en rechts uitwaaiert naar de bovenverdieping. In de trap vervaardigd van Tundra, een speciaal sierstucwerk, bevinden zich aan weerszijden inkepingen waarin de leuningen zijn verwerkt. De treden van travertin worden om en om geaccentueerd door ingebouwde ledverlichting. Wanneer je in de entree naar rechts afbuigt, loop je door een lange gang die je voorbij de garderobe, het toilet en de toegang tot de garage leidt en kom je uit in de fitness met hamam. Via de fitness heb je toegang tot de tuinkamer en vlonder met zwembad. In de tuinkamer staat rust centraal. De natuurlijke materialen benadrukken dat. Het stucwerk vormt een echte eyecatcher. Het stucwerk Raya heeft wel iets weg van versteend hout; het stucwerk Suède geeft een mooie vleug aan de muren. “De dag beginnen we steevast met een kopje koffie in de tuinkamer, uitkijkend op de waterweg waarin de zwanen zwemmen en de opkomende zon die spiegelend op het wateroppervlak schijnt”, vertelt de bewoner. “Hier mogen wonen is een voorrecht. Dat beseffen mijn vrouw en ik heel goed.” 


Badkamer

Villa, interieurontwerp, Studio LIV

Alle leveranciers van de badkamer

Raambekleding

Onel Window Dressings
Villa, interieurontwerp, Studio LIV

Stoere materialen met zachte vormen 

Hoe groot en hoog de indrukwekkende entree ook is; zodra je in de leefruimtes komt, ervaar je een evenzo indrukwekkende geborgenheid. Enerzijds komt dat door de uitgebalanceerde materiaalkeuze, anderzijds door de gemoedelijke inrichting. Voor de inrichting kreeg Linda carte blanche. Iets wat direct opvalt in dit interieur is de voorliefde voor natuurlijke materialen. “De bewoners gaven aan niet te veel kleuren te willen”, legt Linda uit. “Al snel kwamen we uit op aardse tinten en pure materialen.” Een van deze materialen is steen. Het aanrecht met watervalrand bestaat dan ook uit zowel een ruw als een bewerkt blok silver arrabescato. “Steen is mijn lievelingsmateriaal”, aldus de bewoner, “omdat elk blok uniek is; het leeft.” Om de keuken een zachte invulling te geven, voegde Linda ook ronde elementen toe, zoals de ronde eettafel die de rechte lijnen van de keukeneilanden doorbreekt. De hang- en wandlampen zijn van het nieuwe Nederlandse label NILA, dat binnenkort gelanceerd wordt, maar dat in deze villa al deel mocht uitmaken van het interieur. Op naar de living. Door het gebruik van lichte kleuren en zachte materialen heeft de living een heel andere look and feel dan de keuken. “Hier hebben we per plek een functie gecreëerd”, legt Linda uit. “In de lichte sofa van het loungegedeelte kun je je heerlijk terugtrekken om een boek te lezen of naar het water te kijken. Aan de achterzijde van de sofa hebben we een lederen sidetable ontworpen. Iets verderop vind je de eettafel, waar je gezellig met vrienden kunt samenkomen. Deze tafel is van een duizend jaar oude versteende moeraseik die in epoxy is gegoten. De imperfectie van de natuur laat je intact door met de vorm mee te gieten. Ernaast vind je de wijnkast. Deze heeft een flinterdunne achterwand van travertin die aan de achterzijde verlicht wordt. Achter deze kast bevindt zich de zithoek, die ideaal is om samen een film te kijken. In met leer beklede wand is een dolby-surround-systeem onopvallend weggewerkt. Via de doorkijkhaard sta je in verbinding met de rest van de living, maar ook met de keuken en de entree.” 


Slaapkamer

Villa, interieurontwerp, Studio LIV

Alle leveranciers van de slaapkamer

Schakelmateriaal

Basalte

Verlichting

Jacco Maris Design
Villa, interieurontwerp, Studio LIV

Parel van het huis 

Waar zich vroeger drie kamers bevonden, is nu ruimte gemaakt voor een riante mainsuite: de parel van het huis. Eikenhouten balken die tot aan het plafond reiken, aged-wall-stucwerk dat zo verschrikkelijk mooi is dat je je ogen er niet van af kunt houden, nissen versierd met licht onyx… Voor de bewoners een geheel eigen domein voor ontspanning. “Wat we hier, maar eigenlijk overal in de woning, hebben geprobeerd is een geheel te creëren dat mooi samenkomt en een prettige sfeer geeft”, licht Linda toe. “Een interieur dat tijdloos is, maar wel heel uitgesproken, zonder dat het ook maar ergens saai wordt.” De bewoner sluit zich daarbij aan. “Het voelt onwerkelijk om hier te wonen.  

Indrukwekkend. Dat had ik eerst al, maar dat is in het ontwerp van Linda dubbel en dwars teruggekomen. Met alles wat eraan vooraf is gegaan, is het nog steeds een beetje onwerkelijk. Het belangrijkste is dat we het gevoel dat we hier hadden, zoals voor de brand, meteen weer terug hadden toen we voor het eerst voet zetten in onze door StudioLIV ontworpen woning. Voor ons is dit nieuwe thuis ook een nieuw hoofdstuk 

Editor: Media team

Datum: 19-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Peter Baas