Imposante villa met uniek ontwerp

HaBé Bouwen in Stijl

Om tot dit schitterende ontwerp te komen werden de wensen van de opdrachtgevers als uitgangspunt genomen. Hierdoor is het een prachtige gelaagde villa geworden, zowel in omvang als in stijl. Er werd gekozen voor veel licht, een logische routing en ruimtes die op een verrassende en niet vanzelfsprekende wijze met elkaar verbonden zijn. Nadat het ontwerp rond was werd een bouwteam samengesteld. In dit geval was dat een bouwteam van HaBé Bouwen in Stijl. Zij hebben het bouwproces vanaf het begin tot het einde begeleidt, waardoor de opdrachtgevers volledig zijn ontzorgd. Het is dan ook een spraakmakende villa geworden met een opvallende en fraaie combinatie van materialen.  

Het exterieur 

De hoofdwoning bestaat uit een basement, een beneden- en eerste verdieping, een zolderetage en een grote tuin. Het exterieur kenmerkt zich aan een met riet gedekt dak, wit stucwerk en een houten lattenafwerking. Deze lattenafwerking moest voorkomen dat de villa er te landelijk uit kwam te zien. De woning moest zijn eigen karakter behouden en dus zowel sfeervol als strak en modern zijn. Daarnaast is het bijgebouw zwart, waardoor het mooi contrasteert met de hoofdwoning. Bovendien werden er zonnepanelen op het dak geïnstalleerd zodat de woning niet alleen esthetisch hoogwaardig is, maar ook erg functioneel.  

Het interieur 

Eenmaal binnen is te zien dat de open ruimtes allemaal in verbinding staan met elkaar en daardoor een transparant geheel vormen met veel licht. Waar je je ook begeeft, overal heb je contact met de andere ruimtes en heb je zicht op de tuin. Ondanks deze openheid zijn de ruimtes nog steeds af te sluiten met bronzen deuren. Daarnaast is subliem maatwerk de eyecatcher, zoals bijvoorbeeld de unieke sfeerhaard in de woonkamer. Op de zolder etage bevindt zich de master bedroom met walk-in closet en badkamer en suite. Deze verdieping is tot de nok toe opengelaten zodat de kamer nog ruimtelijker aandoet.  

Editor: Media team

Datum: 18-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jaro van Meerten