Imposante wenteltrap, Van Bruchem Staircases, design trap, vakmanschap

  • Van Bruchem Staircases
  • Skoon 80 – F
  • 1511 HV Oostzaan

Imposante wenteltrap | Van Bruchem Staircases

In de entreehal van dit bedrijfspand vind je een enorme blikvanger: de elegante wenteltrap.

De opdrachtgevers wilden geen standaard trap integreren in het bedrijfspand. Gezien de locatie leek het een goed idee om van de trap een heus kunstobject te maken. Zo is de trap niet alleen een praktische verbinding tussen de verschillende verdiepingen, maar voegt het ook daadwerkelijk iets toe aan het pand. De entree wordt aangekleed door dit bijzondere exemplaar.

29 treden

De wenteltrap gaat maar liefst 5,5 meter de hoogte in. Om deze hoogte op te kunnen vullen, is de trap voorzien van 29 treden. Zo is er een optimale loop gerealiseerd. ​De treden zijn zo verdreven dat de lijnen van de leuningen mooie vloeiend naar boven doorlopen. Deze schitterende verbinding zorgt voor een fijne harmonie in het bedrijfspand. Door de trap staan alle verdiepingen met elkaar in verbinding.

Design wenteltrap

De wenteltrap straalt design uit. Het gestroomlijnde ontwerp steelt de show wanneer je de trap passeert. De combinatie van de strakke witte leuningen met houten treden, zorgt voor een warme look & feel.

Vakmanschap

Dit imposante exemplaar is voortgekomen uit een aandachtig en gedetailleerd ontwerpproces. Het plaatsen van de wenteltrap werd daarentegen een flinke uitdaging, onder andere door het gewicht. Maar door alle kennis en het vakmanschap van Van Bruchem Staircases, is het eindresultaat verbluffend.

Imposante wenteltrap, Van Bruchem Staircases, design trap, vakmanschap

 

Tekst: Cia van de Ven
Fotografie: Van Bruchem Staircases

___

 

Alle projecten van Van Bruchem Staircases bekijken?