visgraatvloer | Vloeren Exclusief oestgeest, the art of living

INA, een markant huis inclusief visgraatvloer | VloerenExclusief

In 1912 werd huize INA omschreven in de bouwtekening als een landhuis, ontworpen door de in de regio bekende architect Hendrik J. Jesse. Het huis was gebouwd voor een succesvolle bollenboer die liefdevol zijn vrouws naam, INA liet aanbrengen in de vorm van een gevelsteenmedaillon aan de torengevel. Na 1986 verloor INA namelijk de functie van woonhuis en werd het omgebouwd tot een pedagogische school. Negen jaar later werd het pand aangekocht door de gemeente en kreeg in 1980 de functie als sociaal centrum. Dit eindigde in 2005 en dan in 2017 komt het in feite totaal verwaarloosde pand in bezit van de huidige eigenaar. Het pand heeft een totale make-over gekregen: van bedompte lokaaltjes en systeemplafonds van weleer, naar statige hoge plafonds en een prachtige visgraatvloer.

Architect: Kamerlingvanderburgh Interieur + Architectuur

visgraatvloer | Vloeren Exclusief oestgeest, the art of living

Keuken: Bulthaup Leiden. Houten vloer: VloerenExclusief. Stalen binnendeuren: De Rooy Metaaldesign.

Renovatie en modernisering

De huidige eigenaren van huize INA hebben werkelijk kosten nog moeite gespaard met de gehele renovatie en modernisering. Daarbij is bijvoorbeeld ook die gevelsteen met archeologische precisie in ere hersteld die eens bruut was weg gepleisterd. Deze prijkt weer in volle glorie en met de gouden letters INA centraal op de torengevel.

Houten vloer: VloerenExclusief. Raambekleding (merk): JASNO. Doorkijkhaard: Element4.


“Door de vele jaren waarbij het huis andere functies heeft gehad werd er eerst uitgezocht wat er nog origineel en authentiek te vinden was en te herbergen”


visgraatvloer | Vloeren Exclusief oestgeest, the art of living

Badkamerkranen: JEE-O.

Badkamer: SJARTEC BADKAMERS | WELLNESS TEGLS. Wastafel en kranen: Agape | SJARTEC. Tegelwerken badkamers: FORS BV.

visgraatvloer | Vloeren Exclusief oestgeest, the art of living

Tegelwerken badkamers: FORS BV. Wastafel en kranen: Agape | SJARTEC.

Eindresultaat dat gezien mag worden

Bij binnenkomst treffen we een ruime hal aan. In het meest linkse woondeel de moderne Bulthaup-keuken. De kleuren zwart en wit staan aan de basis, met centraal gepositioneerd het kookeiland en een eetbargedeelte. Aansluitend zien we de eetkamer met prachtige openslaande deuren en originele gebogen ramen partijen, die ook toegang aan de zeer ruime tuin bieden. Een uitgelezen open uitnodiging voor zomers buiten eten en aan huis genieten.

Poorten en Hekwerken: Sol Stijlvol Hekwerk.

visgraatvloer | Vloeren Exclusief oestgeest, the art of living

Architect: Kamerlingvanderburgh Interieur + Architectuur.

Perfecte balans

We lopen verder door een ruim opgezette woonkamer, met aansluitend een romantische serre met originele glas in lood details. Twee sets van moderne zwarte omlijste glazen deuren separeren de hal, de keuken en eetkamer van de woonkamer. Het centraal gepositioneerde houten trappenhuis naar de bovenverdiepingen is origineel en prachtig van sfeer en lichtinval. De houten visgraatvloer zorgt voor een neutrale basis die absoluut gezien mag worden!

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Michael Klinkhamer, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van VloerenExclusief?