Schüco, gevelsysteem, maatwerk

  • Schüco Nederland BV
  • Clarissenhof 3A
  • 4133 AB Vianen

Indrukwekkend gevelsysteem | Schüco

Als je door de straat rijdt waaraan dit droomhuis is gelegen, kan je niet anders dan je vergapen aan alle architectuurschoonheid. Veruit het mooiste pand in deze luxe wijk is dit droomhuis aan het water met de prachtige, volledig (!) glazen voorgevel, het rieten dak en de bijpassende vlonders. Het is werkelijk een droomhuis voor de bewoners. Alle wensen die ze hadden zijn op een eigen manier verwerkt in het interieur, zoals dé eyecatcher van de woning: het immense aquarium dat als roomdivider dient. Zowel het interieur als het exterieur bevat een prachtig lijnenspel waarop je niet uitgekeken raakt. Het lijnenspel, dat buiten al begint, is gestart middels het gevelsysteem van Schüco. 

Maatwerk

Wanneer je zo exclusief en prachtig kunt gaan bouwen, kom je meteen uit op een gevelsysteem van maatwerk van de hoogste kwaliteit. Een voorgevel als deze moet veel dragen en heeft tevens de taak om schoonheid uit te stralen. Het perfecte ontwerp met matchende constructie is samengesteld door Schüco, dé specialist in ramen, deuren, vouwwanden en serres voor het hogere segment. De opdracht was helder: de constructie moet open en indrukwekkend zijn, iets wat niemand ooit nog gaat vergeten. Dat is duidelijk gelukt. De vormentaal spreekt ontzettend aan vanwege de symmetrie en het ritme. Ook de kleur van de constructie draagt volop bij aan de uitstraling. Zwart is een immens populaire kleur voor kozijnen vanwege de diepte en intensiteit waar ze voor staat.  

Schüco, gevelsysteem, maatwerk

Schüco, gevelsysteem, maatwerk

Lijnenspel

Dit gevelsysteem maakt dat je binnen een prachtig entree krijgt. De houten voordeur zorgt in combinatie met het rieten dak voor een mooi contrast tegenover het strakke lijnenspel van de villa. De vide zorgt voor een optimale verbinding tussen de verschillende verdiepingen. De doorloop naar de woonkamer is niet alleen een hal, want de wanden zijn op een slimme wijze voorzien van maatwerkkasten voor een optimaal gebruik van de ruimte. Het hout voegt, ook hier, warmte toe aan de overall uitstraling. Het lijnenspel van buiten gaat charmant door binnen middels de royale stalen deuren die in groten getale zijn geplaatst. 

Schüco, gevelsysteem, maatwerk 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____

Schuco

_____

Meer projecten bekijken van Schüco?