bedrijfspand, Solar crew, duurzaam, zonnepanelen

  • Solar Crew
  • Meerheide 72
  • 5521 DZ Eersel

Indrukwekkend nieuw bedrijfspand | Solar Crew

Wie praat er niet over? Energieneutraal, duurzaamheid, 0 op de meter, slimme energie. Bij Solar Crew praten ze er niet alleen over; ze gaan er ook daadwerkelijk mee aan slag. Al ruim negen jaar voorziet Solar Crew bedrijfspanden en particulieren daken van zonnepanelen. Dat doen ze op basis van advies, engineering, installatie en service & onderhoud. Zo brengen ze een energieneutraal Nederland telkens weer een stapje dichterbij. Máár, deze ambitie reikt verder. Daarom betrok het bedrijf recent een nieuw bedrijfspand. Een pareltje op het gebied duurzaam denken én uitvoeren.

bedrijfspand, Solar crew, duurzaam, zonnepanelen

Goed werkgeverschap

Vanuit een drive en ambitie begon Kevin Roks negen jaar geleden zijn bedrijf. Sindsdien gaat het ongelofelijk snel met Solar Crew. De groei van het bedrijf is geen momentopname, maar letterlijk één grote spurt. Dagelijks is ‘de crew’ bezig met de installatie van zonnepanelen. Leidinggeven aan het bedrijf doet Kevin al tijden niet meer alleen. Enkele jaren geleden stapte zijn broer Dennis in het bedrijf. Vandaag de dag vormen zij samen de directie van Solar Crew en halen ze -samen met de rest van de 23-koppige crew- alles uit de zon. Nu met name regionaal, maar het werkgebied zal in de komende jaren steeds verder worden vergroot. ‘Goed werkgeverschap’ staat voor de gebroeders Roks centraal in iedere keuze die wordt gemaakt.

bedrijfspand, Solar crew, duurzaam, zonnepanelen

De zoektocht naar een nieuw pand

“Vanaf het moment dat Dennis in het bedrijf kwam, begon de zoektocht naar een nieuw bedrijfspand. Nieuwbouw of verbouw en natuurlijk de locatie, samen hebben we -met hulp van onze adviseurs- nogal wat harde noten gekraakt. Daarbij namen we onze huidige positie in de markt en de woon/werkverkeer afstand voor onze mensen (sun suppliers, red.) als belangrijkste uitgangspunt om tot een goede keuze te komen. We keken rond in Eindhoven, maar kwamen al snel tot de conclusie dat we als Kempisch bedrijf dichterbij huis wilde blijven (Solar Crew was tot april van dit jaar gevestigd in Hoogeloon, red.). De ‘aanvliegroutes’ voor de crew bleken al snel een obstakel. We willen gewoon dat iedereen eenvoudig op het werk kan komen en s ’avonds na een dag werken ook weer vlot richting huis kan. Dagelijks oponthoud in het verkeer wordt al snel een frustratie. Ze moeten de soep gewoon warm kunnen eten aan tafel met de rest van het gezin. Ook Bergeijk en Bladel bleken geen optie. Eersel en Hapert bleven over. Eigenlijk logisch; de geografische ligging is perfect, ook in relatie tot de op- en afritten richting snelweg. Bovendien is het merendeel van onze crew woonachtig ‘rondom’ deze dorpen.”

bedrijfspand, Solar crew, duurzaam, zonnepanelen

Een stevig fundament

“In eerste instantie werd het nieuwbouw in Eersel. De definitieve tekeningen voor het stuk grond waar we ons oog op hadden laten vallen lagen er al. Nadat we alles door hadden laten rekenen, bleek de investering versus het uiteindelijke rendement veel en veel te hoog. Nieuwbouw viel af. We hebben hierover niet lang getreurd, want in Eersel (Meerheide 72, red.) vonden we ook een bestaand pand met een giga-potentieel. Nadeel: het pand was groot en wellicht voor ons -op dit moment- nog te groot. Daarnaast had het pand -in zijn bestaande vorm- echt nul uitstraling. We hebben deze ‘minpunten’ snel aan de kant geschoven en gekeken naar wat het pand ons wel te bieden had. Zo werd een ‘min’ al snel een ‘plus’. Want een groot pand, betekent ook een stevig fundament onder onze groei, op de korte en lange termijn. Het investeert toch wat fijner wanneer je weet dat de jas ruim zit en niet maar net past. De uitstraling bleek ook geen struikelblok. Zeker niet na wat oriënteerde gesprekken met onze architecten.”

bedrijfspand, Solar crew, duurzaam, zonnepanelen

De trein ging rijden

“Vanaf dat moment ging het snel en kwam er veel op ons af. We besloten om direct een stevig bouwteam samen te stellen. Gelukkig was dat niet zo ingewikkeld, we werken immers dagelijks samen met de allerbeste partners en leveranciers. O.a. Markhorst en Aqualon van Zutphen schoven aan en Mark Coppens (Coppens Bouwmanagement, red.). Er werden plannen gemaakt en kosten in kaart gebracht. Voor het financieringsvraagstuk gingen we naar onze huisbankier ING. Er was veel vertrouwen in onze plannen. Met een stevige onderhandelingspositie gingen we het gesprek aan met de verkopende partij. Na een succesvolle onderhandeling namen we in oktober 2020 de sleutel in ontvangst van ‘ons’ nieuwe bedrijfspand. In de tussenliggende periode tot aan die ‘sleuteloverdracht’, namen we de tijd om te komen tot een perfect plan waarin al onze wensen en behoeften afgevinkt konden worden voordat de trein echt ging rijden. Want tijd voor een adempauze was er letterlijk gewoon niet. We zijn direct gestart met de sloopwerkzaamheden, om vervolgens -geheel volgens planning-de complete verbouwing binnen een half jaar succesvol te voltooien. Een knappe prestatie van iedereen die bij de ‘bouw’ betrokken is geweest.”

Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: Solar Crew

___

___

Meer projecten bekijken van Solar Crew?